DOAR PRIN SÂNGE

Și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat.
1 Ioan 1:7

Ascultă ediția audio aici.

Una dintre cele mai importante tulburări vasculare la nivelul foselor nazale este rinoragia (sângerarea nazală). Este o urgență medicală clasificată în funcție de localizare și etiologie. Cauzele rinoragiei sunt multiple – de la traumatisme nazale, inflamații acute, cronice până la boli sistemice, coagulopatii, endocrinopatii, boli heptorenale, cardiace decompensate. Poate fi considerată un mecanism de apărare. În cazul unei valori extrem de mari a tensiunii arteriale, sângele poate să inunde creierul prin lezarea unui vas la acel nivel, însă de multe ori, în acest caz, apare rinoragia.

Avem obligația de a cunoaște care trebuie să fie atitudinea de urgență în cazul unei rinoragii. În primul rând se liniștește pacientul. Acesta va fi poziționat pe o suprafață dură, în șezut, cu capul ușor aplecat în față, pentru ca sângele să se scurgă. În niciun caz nu va menține capul pe spate, cu mâna dreaptă în sus; acest lucru va determina înghițirea sângelui, cu apariția ulterioară a vărsăturilor. Se apreciază rapid starea generală a pacientului și gradul sângerării. Se suflă corect nasul pentru a îndepărta cheagurile, apoi se prinde nasul în treimea inferioară cu două degete și se efectuează o compresie puternică timp de 10 minute. În mod normal, sângerarea se oprește. Dacă sângerarea nu se oprește, va fi chemată ambulanța și se va institui protocolul de urgență, cu administrarea tratamentului hemostatic. În niciun caz nu părăsim pacientul, ne asigurăm că este transferat într-un centru spitalicesc.

Însă există Cineva căruia nu i s-a oprit sângerarea, care nu a beneficiat de niciun tratament. Sângele Lui s-a scurs TOT, de bunăvoie, din atâta iubire pentru mine, pentru tine. Doar prin sângele Său sfânt păcatele pot fi curățate, doar El a putut înfăptui această lucrare tainică și măreață ce va umple veșnicia de admirație.

Roagă-te azi fierbinte și lasă-te spălat și curățat de acest sânge prețios ce a curs pentru tine! Deschide-ți larg inima să primești în dar iertarea care a costat atât de mult! Împărtășește această dragoste nemeritată și pregătește-te să-ți așezi coroana la picioarele Lui!

 

autor: Daniela Stan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video