VALOAREA UNUI TEMPLU

Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?
1 Corinteni 6:19

Ascultă ediția audio aici.

Lăsasem în urmă doar vreo câteva sute de metri, când noul meu tovarăș de drum mi-a comunicat că va fuma o țigară. Și pentru că răspunsul l-a indispus, am încercat să-l asigur că fumatul era de fapt un rău care ne afecta pe amândoi. Numai că strădania mi-a fost întreruptă destul de repede: „Știu, domnule, vreți să-mi țineți o predică despre cât de rău e fumatul. Am mai auzit. Vă asigur că atunci când cobor, la Roman, fumez două o dată!”

Mai târziu mi-am dat seama că maniera directă se datora poate și profesiei – era ofițer superior. Puțin surprins, ce-i drept, îmi căutam cuvintele pentru un final al discuției cât de cât demn. Mi-a venit însă gândul să continuăm cu subiecte inofensive. Dialogul și deschiderea urzită au permis chiar întoarcerea la subiectul sensibil așa că, în câteva zeci de kilometri, am avut timp să constatăm împreună următoarele:

1. În 20 de ani de practicare a unui obicei nefolositor, cheltuise suma de aproximativ 20.000 de euro.

2. În principiu, efectele costurilor secundare pe care le implică un viciu le depășesc pe cele directe.

3. Ziua judecății, în care credea și el, ne va așeza față în față cu faptele, cu obiceiurile noastre, care nimicesc templul Duhului Sfânt, despre care și el citise în Sfânta Scriptură.

4. Mai este un lucru care contează mai mult decât toate celelalte, exprimat de apostolul Pavel în cuvintele: „Ați fost cumpărați cu un preț”. Era timpul să privim împreună la jertfa de pe cruce, la prețul plătit.

Sosiți în Roman, în timp ce mașina își reducea viteza, mi-am amintit ame­nințarea: „Când voi coborî, voi fuma două o dată”. A deschis portiera și, înainte de a pune piciorul jos, m-a privit țintă, asigurându-mă: „De astăzi viața mea va cunoaște o schimbare!”

L-am privit îndelung până s-a pierdut în mulțime, fără vreo urmă de fum! Era desigur efectul Evangheliei, care este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire, pentru schimbare, pentru biruința asupra oricărui obicei sau lucru nefolositor.

Ziua de astăzi este pentru fiecare o bună ocazie în acest sens!

 

autor: Constantin Iosub

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video