TATĂL CERESC NE POARTĂ DE GRIJĂ

Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare, și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele?
Matei 6:26

Ascultă ediția audio aici.

Ți-a fost vreodată foame și nu ai avut ce mânca? Care a fost primul tău gând? Te-ai rugat punându-ți toată încrederea în Tatăl ceresc sau te-ai îngrijorat că nu vei avea ce mânca?

Magdalena era o femeie săracă, simplă, care din rodul muncii pământului își hrănea zilnic familia. Era cunoscută de întreg satul pentru bunătatea și grija de care dădea dovadă față de vecinii ei. În fiecare dimineață și seară citea din vechea Biblie a tatălui ei, se pleca pe genunchi în rugăciune, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru faptul că i-a mai îngăduit o zi și se ruga pentru o nouă provocare prin care să își poată ajuta vecinii. Într-o dimineață, în timp ce mâncarea era pe sobă, un gând i-a venit în minte: „Oare ce mai face vecina ei Maria, care născuse de curând?” A pus într-o farfurie o porție din mâncarea pe care o gătise, a luat o bucată de pâine și s-a îndreptat către aceasta. Maria stătea în brațe cu copilașul ei nou-născut. Când a văzut-o pe Magdalena cu mâncarea, a bufnit în plâns, mărturisindu-i printre lacrimi că a rămas fără bani și fără hrană de două zile, dar i-a fost foarte rușine să ceară cuiva de mâncare. Cum poartă de grijă Tatăl ceresc…

Minunat este acest verset! El ne învață să aruncăm toate grijile noastre în mâinile lui Dumnezeu. Când avem o viață alături de Dumnezeu, între noi și problemele noastre stă Tatăl ceresc.

Printre bolnavii disperați care au nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a supraviețui, unii au credință în Dumnezeu și își pun pe deplin viața în mâinile Sale. La fel și medicul care are credință își predă în fiecare zi mâinile, mintea și inima lui Dumnezeu, ca El să conducă pe deplin fiecare act chirurgical și medical pe care îl face.

Uită-te astăzi la păsările cerului și la zborul lor. Dumnezeu le poartă de grijă zilnic. Predă-te în mâinile lui Dumnezeu, și El Se va îngriji de toate problemele tale!

 

autor: Roxana Irina Grebănaș

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video