MULȚUMIRE PRIN ZÂMBET

Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Iacov 1:17

Ascultă ediția audio aici.

Iubirea necondiționată este cunoscută ca fiind afecțiunea fără limite. Termenul mai este uneori asociat cu concepte cum ar fi cel de altruism sau cel de iubire completă. Chiar dacă definițiile iubirii necondiționate diferă, majoritatea cad de acord asupra faptului că aceasta este acel tip de iubire care nu are limite și este neschimbătoare odată cu trecerea timpului.

Un copil este cea mai de preț comoară a unui părinte și, totodată, cea mai mare responsabilitate a sa. Copiii nu au nevoie de lucruri mărețe pentru a fi fericiți, ci doar de iubirea și de grija adulților. Prin zâmbetele lor sincere și sclipirea din ochi, cei mici au capacitatea de a ne aduce atât de multă bucurie în suflete, încât fiecare moment petrecut în preajma lor devine de-a dreptul copleșitor. De la ei învățăm inocența și tot ei ne învață ce este loialitatea.

Dragostea lui Hristos pentru copiii Săi este mai mare decât iubirea unei mame pentru copilul ei. Este privilegiul nostru acela de a ne odihni în iubirea Sa și a spune: „Voi avea încredere în El, căci El Și-a dat viața pentru mine.” Iubirea omenească se poate schimba, însă iubirea lui Hristos nu cunoaște schimbare. Când strigăm la El după ajutor, mâna Sa este întinsă pentru a mântui.

„Primim fiecare binecuvântare prin darul lui Hristos. Prin acel dar ajunge la noi, zi după zi, izvorul nesecat al bunătății lui Iehova… Fiecare picătură de ploaie care cade, fiecare rază de lumină aruncată peste lumea noastră nemulțumitoare mărturisesc despre dragostea lui Dumnezeu, arătată prin Hristos. Totul ne este asigurat prin acest unic Dar de nespus, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu. El a fost bătut în cuie pe cruce, pentru ca aceste bogății să se poată revărsa către lucrarea mâinilor lui Dumnezeu” (Divina vindecare, p. 379).

Te invit în această zi să te gândești la măreția dragostei lui Dumnezeu și să Îi mulțumești pentru ea prin a oferi zâmbetul tău tuturor celor pe care îi vei întâlni în calea ta. 

 

autor: Lia Farcaș

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor