APELE BUCURIEI

Veți scoate apă cu bucurie din izvoarele mântuirii.
Isaia 12:3

Ascultă ediția audio aici.

Iubesc apa de izvor. Întotdeauna caut o apă de calitate. Pot trăi fără multe altele, dar nu fără apă. Specialiștii spun că nu putem trăi mai mult de 10 zile fără să bem apă și aceasta pentru cei antrenați. În cucerirea muntelui Everest, secretul succesului lui Edmund Hillary a fost dispozitivul de topit gheața, care îi permitea să bea peste 8-10 pahare de apă, în timp ce echipa care plecase înainte nu a consumat suficientă apă și n-a mai ajuns în vârf. Cele mai mari bătălii din istorie s-au dat pentru apa din fântâni, râuri și chiar mări. Începând cu fântânile pe care le săpau slujitorii lui Avraam, luate cu forța de alte triburi, de-a lungul vremurilor, bucuria de a scoate apă din fântână a fost adesea transformată în război.

În anul 1913, orașul Los Angeles din California avea nevoie disperată de apă pentru a suplimenta rezervele. S-a construit un apeduct care să aducă râul Owens în oraș pentru aprovizionare. Din nefericire, lacul de acumulare Mono a secat complet în anul 1924, iar valea Owens, ca o grădină pe vremuri, era acum arsă de secetă. Întregul ecosistem cu păsările migratoare a fost amenințat cu dispariția din cauza scăderii apelor lacului. În anul 1993, spre bucuria fermierilor și a localnicilor din valea Owens, comitetul condus de David Gaines a câștigat procesul împotriva orașului Los Angeles, așa încât râul Owens și-a reluat cursul.

În preajma unei cascade, a unui râu puternic sau chiar la malul mării, ionii negativi prezenți în vaporii de apă îmbunătățesc rapid starea de spirit. De fapt, ce este bucuria? Unde este izvorul ei? Dacă reușim să-i aflăm secretul, ne putem mereu adăpa dintr-o sursă sigură. Autoarea mea preferată ne îndrumă cu siguranță:

„Ai nevoie să bei profund din izvoarele cerului și ale mântuirii mai înainte de a putea conduce pe alții la Fântâna apelor vii” (Mărturii, vol. 5, p. 371).

„Stânca lovită Îl simbolizează pe Hristos, care avea să fie rănit pentru fărădelegile oamenilor, pentru ca izvoarele mântuirii să curgă pentru toți” (Faptele apostolilor, p. 315).

Ai găsit astăzi Izvorul? Nu uita să îți faci plinul, pentru ca bucuria să se reverse și peste cei din jur!

 

autor: Emilia Avrămiea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor