CINE NE MOTIVEAZĂ?

Ascultați-Mă… voi, pe care v-am luat în spinare de la obârșia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la nașterea voastră: până la bătrânețea voastră, Eu voi fi același, până la căruntețea voastră vă voi sprijini. V-am purtat, și tot vreau să vă mai port, să vă sprijin și să vă mântuiesc.
Isaia 46:3,4

Ascultă ediția audio aici.

Într-un salon de urologie erau mai mulți bolnavi. Unul dintre ei, cu părul cărunt, a început să relateze isprăvile lui, temele cărților scrise, succesele lui ca bărbat. Mai toți din salon se amuzau. Doar unul tăcea, intrigând povestitorul.

– Tu nu apreciezi istorisirile mele?

– Lasă-mă în pace cu poveștile tale închipuite! Să îți spun eu întâmplări adevărate…

Și fratele nostru, om de la țară, dar cu un dar aparte de povestitor, și-a trecut în revistă zilele călătoriei. Câteva zile a fost singurul vorbitor din salon. Copilăria și adolescența au fost urmate de anii de război. A povestit drumul lung și greu până la Stalingrad, blocada, frigul, întoarcerea spre țară și continuarea marșului până în Munții Tatra. Povestirea avea note de uimire. Bocancii nu m-au ros, degetele nu au degerat, gloanțele nu m-au atins, picioarele nu au slăbănogit, foamea nu m-a răpus. Povestea nu s-a terminat. A continuat cu anii de după război, cu familia, cu un cancer la stomac, cu complicațiile după intervenție, cu o ocluzie, apoi o paralizie. Și acum, zise mai departe, sunt aici pentru o operație legată de vârstă.

Este de prisos să mai amintesc reacția scriitorului. Am fost aproape de acest erou al credinței până și-a încheiat alergarea la 96 de ani.

Noi, prin Creație, suntem dotați cu o zonă în creier pentru stocarea informațiilor. Procesul are loc noaptea, în timpul unui somn de calitate. Se numește metamemorare. Ne va influența viața tonic sau depresiv. „Omul bun scoate lucruri bune din visteria bună a inimii lui” (Luca 6:45).

Profetul Isaia, folosind mai multe metafore, descrie viața ca o umblare cu Cel Nevăzut, iar la final, ținta Lui pentru noi este: „Să vă mântuiesc!”

Într-o zi vom deschide ochii și vom vedea fața Celui care a fost lângă noi.

Doamne, ajută-mă să am darul de a povesti altora minunile umblării lângă Tine!

 

autor: Pavel Popa

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video