GĂTITUL E O ARTĂ

Mi se satură sufletul ca de niște bucate grase și miezoase, și gura mea Te laudă cu strigăte de bucurie pe buze.
Psalmii 63:5

Ascultă ediția audio aici.

Când am intrat la școală, părinții ne-au zis mie și surorii mele că, dacă noi o să gătim, ei nu vor emite niciun fel de pretenție și vor mânca tot ce le vom pune pe masă. Am dat greș de multe ori, dar ei, cu multă răbdare, ne-au îndrumat în direcția cea bună. O dată am pus mult prea multă apă la ciorbă și a ieșit prea diluată, altă dată, prea concentrată. Când părinții plecau de acasă și ne lăsau în grija rudelor, se trezeau cu tot felul de „surprize”: oala cu lapte pusă la prins pe dulapul de sus din bucătărie, prima noastră pâine pe care nu am lăsat-o suficient la copt și pe care bunicul a trebuit să o mai pună la cuptor, diverse mâncăruri și torturi de zilele lor. Așa am învățat să ne placă în bucătărie, să nu facem mofturi la mâncare și să îi surprindem pe cei dragi cu amintiri pe care le țin minte până astăzi.

Este extrem de important să știi să pregătești mâncare simplă și sănătoasă, care să te hrănească din punct de vedere fizic și să te ajute să ai o minte clară pentru a primi sfaturile Duhului Sfânt. Consider că acest privilegiu nu ar trebui să revină doar fetelor și femeilor, ci și băieții și bărbații ar trebui să învețe să gătească atât pentru ei înșiși, cât și pentru familiile lor. Un lucru pe care îl apreciez la bărbații din familia noastră este acela că știu să gătească orice fel de mâncare, atât simplă, cât și elaborată. „Deoarece atât bărbaților, cât și femeilor le revine o parte în treburile gospodărești, băieții și fetele trebuie să învețe cum să îndeplinească datorii casnice. A aranja patul, a face ordine în cameră, a spăla vasele, a pregăti o mâncare, a spăla și repara propria îmbrăcăminte constituie o pregătire care nu va face niciun băiat mai puțin demn, ci mai fericit și mai folositor” (Scrisori către tinerii îndrăgostiți, p. 19).

Ia astăzi hotărârea de a învăța să gătești simplu, cu gust și sănătos pentru tine și familia ta, și bunul Dumnezeu să te ajute să duci la îndeplinire această misiune nobilă și importantă!

 

autor: Ioana Ciobanu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor