ZI BUNĂ ȘI LUMINOASĂ!

Isus le-a zis: „Lumina mai este puțină vreme în mijlocul vostru. Umblați ca unii care aveți lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul; cine umblă în întuneric nu știe unde merge.”
Ioan 12:35

Ascultă ediția audio aici.

Se pare că Domnul Isus nu răspunde la întrebarea iudeilor din versetul 34: „Cine este acest Fiu al omului?” Dar numai aparent, pentru că răspunsul Lui este mult mai profund, arătând lucrarea Sa, dar și pericolul respingerii acesteia.

Cu această perspectivă în minte, să ne gândim la ce am putea hotărî la început de zi și în privința sănătății noastre fizice – al treilea dar al Cerului ca importanță, după viață și sănătate mintală.

Solemnitatea apelului este deosebită: folosiți lumina cât se mai poate, altfel întunericul vă va copleși și veți fi total dezorientați!

Apar în text patru idei, după cum urmează:

1. Domnul Isus este Lumina lumii, dar atenție, „pentru puțină vreme”!

2. Ai lumina (ca teorie), dar umbli (ca practică) în conformitate cu ea?

3. Dacă nu umbli în lumină, sigur te va cuprinde întunericul!

4. Când ești în întuneric, nu știi unde mergi.

Facem parte dintr-o generație tot mai bolnavă, în ciuda progreselor uluitoare ale medicinei. Am ajuns în întuneric și nu știm unde mergem? Să parcurgem ideile prezentate mai sus, în sens invers:

4. Veștile despre sănătatea omenirii nu sunt deloc încurajatoare: încotro ne îndreptăm, mai vedem „luminița de la capătul tunelului”?

3. De ce ne-a cuprins întunericul, deși Domnul Isus este Lumina lumii și a demonstrat că poate rezolva cele mai grele boli și suferințe umane? Pentru că, având lumina, am urmat calea poftei, a conformării cu lumea, a comodității și am respins lumina Cerului.

2. Ce este de făcut? Să ne hotărâm să umblăm în lumină!

1. „Lumina mai este puțină vreme în mijlocul vostru!” Laudă Domnului! Istoria păcatului este la final, dar „îndurările Lui nu sunt la capăt” (Plângerile 3:22). Orice schimbare, în ascultare de El, este benefică pentru sănătate. Să ne hotărâm de azi!

Doamne, Îți mulțumim pentru mila, iertarea și puterea Ta! Inspiră-ne, Te rugăm, scumpul nostru Mântuitor, azi prin Duhul Tău, să începem cu o schimbare de care avem nevoie!

 

autor: Gabriel Brezoi

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor