NU RENUNȚA!

Când străbat aceștia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare, și ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări. Ei merg din putere în putere și se înfățișează înaintea lui Dumnezeu în Sion.
Psalmii 84:6,7

Ascultă ediția audio aici.

Acest pasaj ne încurajează să avem încredere în Dumnezeu și să găsim speranță și binecuvântări în mijlocul luptelor noastre. De câte ori ai trecut printr-o perioadă dificilă și ai început să te revolți și să te întrebi de ce Dumnezeu permite un astfel de lucru? Viața pe acest pământ nu este un loc unde putem să avem parte numai de bucurii, dar este locul în care putem să transformăm tristețile noastre în bucurii.

Poate că în momentul de față suferi de o anumită boală sau pur și simplu ai o anumită problemă în viața ta la care nu găsești o rezolvare și ești atât de supărat și de trist, încât nu vrei să mai comunici cu nimeni, te-ai închis în tine și simți că ești o povară pentru cei din jurul tău. Dar te-ai gândit că poate această perioadă grea este un moment prin care Dumnezeu vrea să vadă dacă tu te îndepărtezi sau încerci să te apropii de El? Poate că El vrea să vadă dacă tu încerci să depășești această perioadă dificilă, invitându-L pe El în viața ta, sau dacă îl lași pe cel rău să câștige.

Nu uita că Dumnezeu este cel mai bun prieten al tău! Nu uita să lupți, nu uita cui aparții și nu uita scopul tău pe acest pământ! Încearcă să îți imaginezi cum ar arăta viața ta pe Noul Pământ, predă-ți inima lui Dumnezeu și roagă-te să te ajute să depășești suferințele prin care treci. Ești valoros în ochii lui Dumnezeu!

„Teama și îngrijorarea nu pot remedia nici măcar un singur rău, dar pot răni foarte mult; însă bucuria și speranța luminează calea altora și «sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor»” (Proverbele 4:22) (Signs of the Times, 12 februarie 1885).

„Pentru că noi suntem copii ai luminii, Dumnezeu dorește să cultivăm un spirit voios și fericit, ca să-I aducem astfel laudă Aceluia care ne-a chemat din întuneric la lumina Lui minunată” (Căminul adventist, p. 432).

Astăzi te provoc să Îi mulțumești lui Dumnezeu pentru cinci lucruri minunate pe care le-a făcut în viața ta în ultima săptămână!

 

autor: Alexandra-Maria Buboacă

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video