TULBURĂRI DE STATICĂ… MORALĂ

Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
2 Corinteni 3:18

Ascultă ediția audio aici.

Coloana vertebrală reprezintă scheletul axial posterior median al corpului, structură rezistentă, dar și flexibilă. Este considerată cea mai importantă structură a scheletului. Vertebrele îndeplinesc două funcții importante ale coloanei vertebrale: suport al greutății capului, trunchiului, membrelor superioare și asigurare a mobilității.

Elasticitatea coloanei vertebrale este dată de prezența curburilor: două lordoze și două cifoze. În afara curburilor fiziologice, pot apărea deformări patologice. Scolioza structurală este o deformare a coloanei vertebrale. Doi factori etiologici sunt unanim recunoscuți: factorul genetic și factorul endocrin: hormonii de creștere, estrogenii și melatonina.

Cum putem recunoaște scolioza? Observând posibile deviații ale coloanei vertebrale, evaluând apariția gibozității, observând nealiniamentul umerilor, verificând eventuale inegalități ale membrelor inferioare.

Responsabilitatea în depistarea precoce a scoliozei revine părinților, educatorilor școlari, medicilor de familie, care trebuie să observe poziția elevului și să apeleze la consult de specialitate în cazul unor suspiciuni. Depistarea precoce și instituirea tratamentului corect împiedică evoluția spre forme mai grave și apariția altor maladii.

Deformările din caracterul uman au o cauză comună, unanim acceptată de către cunoscătorii Bibliei: păcatul. Acest factor distructiv poate distorsiona orice parte a ființei spirituale umane. De exemplu, apar deformări ale „coloanei vertebrale” morale, inducând modificări de comportament. Persoana nu-și mai asumă responsabilități, nu mai recunoaște greșeli, responsabilități sau vinovății personale etc. Dacă scolioza fizică poate fi sau nu ameliorată/vindecată, în domeniul spiritual, există speranță: privind cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.

Urmarea prescripției Medicului ne asigură recuperarea completă.

 

autor: Raluca Becea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video