POFTELE

Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul.
1 Petru 2:11

Ascultă ediția audio aici.

Fiecare dintre noi are lupte cu obiceiuri adânc împământenite în viața noastră la care dorim să renunțăm, dar această luptă este una dificilă și greu de purtat. Fie că discutăm de chestiuni morale sau de diverse obiceiuri nesănătoase, care aparent nu influențează viața noastră spirituală, suntem într-o luptă constantă cu dorințele noastre. Atunci când chiar ai impresia că ai reușit, ispita vine pe neașteptate, și mai ales când ești obosit, rezistența este minimă. De cele mai multe ori cazi, și ciclul se reia. Indiferent că este vorba de consumul excesiv de dulciuri, de mâncatul între mese sau de chestiuni intens spirituale, cum ar fi minciuna sau călcarea Sabatului, fiecare dintre aceste obiceiuri reprezintă o provocare care necesită mult efort din partea noastră. Și, de cele mai multe ori, nici efortul susținut nu este suficient, pentru că, fără intervenția directă a lui Dumnezeu, nu avem cum să obținem biruința asupra păcatului.

Recent, o prietenă îmi povestea cât de bine se simte deoarece a reușit să învingă un obicei dăunător cu care se lupta de mai mulți ani. Cum s-a schimbat semnificativ viața ei spirituală, cum relația cu soțul este mult mai apropiată, timpul petrecut cu copiii este de o mai bună calitate și studiul are o altă semnificație în viața ei. Doar pentru faptul că a reușit să nu se mai gândească la sau să nu își mai dorească acel lucru de care nu era mândră.

Psihologii au găsit strategii eficiente care ajută în lupta cu obiceiurile nesănătoase, dar rata de recădere este mare și procesul este unul anevoios. Dumnezeu ne promite victoria dacă decidem să apelăm la El și să ne lăsăm viața condusă de Duhul Sfânt. Teoretic este extrem de simplu, dar suntem așa de legați în a controla fiecare aspect al vieții noastre, încât renunțarea la sine este un proces anevoios.

Ia-ți astăzi timp să analizezi obiceiurile dăunătoare la care vrei să renunți și fă un plan clar pe o lună de zile, în care să stabilești o strategie cu privire la renunțarea la una dintre aceste deprinderi. Nu uita să incluzi rugăciune stăruitoare și predarea dorințelor tale în mâna lui Dumnezeu.

 

autor: Oana Sîrbu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor