FII O LUMINĂ!

Odinioară erați întuneric, dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii.
Efeseni 5:8

Ascultă ediția audio aici.

Se povestește că în familia unui miner, la ceasurile de seară, tatăl le spunea întotdeauna copiilor să poarte la ei o mică lanternă. Galeriile întunecate ale minei erau luminate din loc în loc, însă de multe ori se întâmpla ca în unele zone, partea electrică să nu funcționeze sau să apară unele defecțiuni de scurtă durată. A rămâne fără lumină în întunericul dens al pământului însemna să rămâi pradă micilor rozătoare și să nu poți găsi drumul de întoarcere spre suprafață.

Copiii ascultau cu atenție fiecare poveste a tatălui și cu responsabilitate purtau la ei câte o lanternă mică, ascunsă în buzunarul fiecărei hăinuțe. „De ce să purtăm o lanternă la noi ziua?” se întrebau ei, însă rămâneau ascultători sfaturilor tatălui lor.

S-a întâmplat că, odată, cei trei frați au mers împreună cu școala să viziteze mina.

Bucuria și setea de cunoaștere i-au făcut nerăbdători să ajungă în locurile despre care tatăl lor le povestea. Au coborât la 100 de metri adâncime și, fascinați de galeriile și informațiile primite, s-au oprit să mănânce. Glasurile copiilor au fost întrerupte de un zgomot puternic și de apariția unui întuneric dens. Galeria lor a rămas fără curent și blocată din cauza unui vagon cu cărbune care s-a răsturnat. Au fost informați că va dura câteva ore până când problema lor să poată fi remediată. Erau fără lumină și teama a început să se așeze în sufletele lor. Unul dintre frați și-a adus aminte de lanterna pe care o avea la el. Toți cei trei frați aveau la ei lumină și, în timpul orelor de așteptare, fiecare lumină s-a aprins rând pe rând.

Lumina – am fost creați în prezența luminii și ni s-a creat un mediu plin de lumină în care să ne bucurăm și să creștem. Lumina este un factor vital pentru existența vieții: plantele folosesc lumina în procesul de fotosinteză, în prezența luminii se sintetizează vitamina D la nivelul pielii, lumina are efect antiseptic, ne oferă o stare de bine și ne pregătește organismul pentru orele de somn.

Felul cum gândești, ceea ce simți, cu ce te hrănești, cu ce te îmbraci arată dacă ești sau nu lumină. „Galeriile” acestei lumi sunt întotdeauna întunecate. Și bezna e mare. Fii o lumină!

 

autor: Gabriela Gocica

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor