PĂSTREAZĂ-ȚI OCHII SĂNĂTOȘI ȘI CURAȚI!

Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină, dar, dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric.
Matei 6:22

Ascultă ediția audio aici.

Când Leonardo da Vinci a descoperit, cu mai mult de 400 de ani în urmă, principiul camerei obscure, atunci el a construit o cutie ermetică în care să nu pătrundă lumina, având un orificiu mic, rotund pe peretele frontal. Prin aceasta, el a obținut ca lumina care pătrundea în cutie să genereze pe peretele opus o imagine răsturnată a obiectului. Lentila introdusă mai târziu în orificiu a adus o mai mare precizie a imaginii și a condus la inventarea aparatului de fotografiat.

Inima omului se aseamănă în mod natural cu o cameră obscură, în care nu pătrunde lumină, dacă ochiul nu este deschis sau dacă acesta nu privește la ade­vărata Lumină. În acest sens, dacă în interior nu pătrunde nicio rază a luminii divine, ea este întunecată. Dacă îndreptăm obiectivul camerei noastre spre Hristos, atunci chipul Său va lumina interiorul nostru, aducând pace, dragoste, blândețe, încredere și speranță. Însă, dacă îndreptăm obiectivul camerei noastre spre alte lucruri sau persoane, inima noastră va pierde lumina adevărată, iar în locul acesteia va apărea întunericul caracterizat de teamă, neliniște, nemulțumire și nesiguranță. De aici se nasc tulburările de comportament, anxietatea, fobiile, depresia și alte afecțiuni asemănătoare.

Dacă nu avem claritate cu privire la gândurile lui Dumnezeu și la căile Lui pentru noi, atunci principala cauză este că ochiul nostru nu e sănătos. Deseori, noi nu putem cunoaște pe deplin voia Domnului pentru că nu suntem gata să renunțăm să privim la ceva strălucitor către care ochiul nostru este deja focalizat, dar care ne poate îndepărta de lumina adevărată.

Însă Dumnezeu dorește ca trupul nostru să nu aibă nicio parte întunecată, ci să fie plin de lumină în totul, întocmai ca atunci când lumina te luminează cu toată strălucirea ei.

Astăzi ai din nou ocazia să-L lași să intre cu lumina Lui în adâncul inimii tale! Este alegerea ta să-ți păstrezi ochii sănătoși, focalizându-ți privirea numai către lumina slavei Lui!

 

autor: Ramona Cohal

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor