DOR DE CER

Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu.
Psalmii 42:2

Ascultă ediția audio aici.

Autorul acestui psalm, David, este departe de sanctuar atunci când compune acest poem prin care exprimă dorul după Dumnezeu în mijlocul necazurilor. Pentru el, prezența lui Dumnezeu este totul, de aceea exprimă dorința agonizantă și setea profundă după Dumnezeu. Ființa noastră nu poate avea pace decât atunci când se odihnește în prezența Domnului. Această dorință este un semn al adevăratului credincios din toate timpurile, deoarece trăim în exil („cetățenia noastră este în ceruri” – Filipeni 3:20) și așteptăm cu speranță răscumpărarea.

Pe tot parcursul Bibliei ne este descrisă experiența celor care însetau după neprihănire, mărturisind că sunt „străini și călători pe pământ” și că doresc „o patrie mai bună, adică o patrie cerească. Lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate” (Evrei 11:13-16). Da, o cetate în care va locui cu ei pentru totdeauna.

Lista eroilor credinței din Evrei 11 este impresionantă: Abel, Enoh, Avraam, Iosif, Moise, David, dar și surprinzătoare: Rahav, Samson… Partea minunată e că lista nu s-a închis încă! Este deschisă pentru toți cei flămânzi și însetați după neprihănire. Este și sufletul tău însetat?

Apelul lui Hristos către sufletul însetat încă mai răsună și ni se adresează cu și mai mare putere decât celor care L-au auzit în templu, în ultima zi a praznicului. Fântâna este deschisă pentru toți. Celor obosiți și zdrobiți li se oferă băutura înviorătoare a vieții veșnice. Isus încă mai strigă: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea”, „Celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieții fără plată”, „Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete, ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va țâșni în viața veșnică” (Ioan 7:37; Apocalipsa 22:17; Ioan 4:14).

Vino și-n dimineața aceasta la Izvor! Potolește setea sufletului tău! Să faci față arșiței zilei și să fii o binecuvântare pentru familia ta, pentru prietenii și pentru vecinii tăi!

 

autor: Sorina Tutunaru

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor