PRINCIPII DE FUNCȚIONARE A CORPULUI UMAN

Eu, Domnul, cercetez inima și încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui.
Ieremia 17:10

Ascultă ediția audio aici.

Deși nu avem explicații pentru multe anomalii ale corpului uman, boala este frecvent un rod al faptelor necumpătate, o consecință a nerespectării instruc­țiunilor de folosire a corpului nostru.

„Boala se află pretutindeni și multe cazuri pot fi prevenite dând atenție legilor sănătății. Oamenii au nevoie să vadă care sunt urmările respectării principiilor sanitare asupra bunăstării lor fizice, atât pentru viața aceasta, cât și pentru aceea ce va veni” (Divina vindecare, p. 110).

Ellen White ne îndrumă deseori la cercetare, la înțelegerea modalității de funcționare și de adaptare a templului corpului nostru, la aplicarea principiului „recompensei în medicină”. „Îndrumați-i pe oameni să studieze organismul minunat, cel omenesc, și legile de care este guvernat. Aceia care văd dovezile iubirii lui Dumnezeu, care înțeleg ceva din înțelepciunea și bunătatea care rezultă din legile Sale și care văd rezultatele ascultării vor ajunge să privească datoriile și obligațiile lor dintr-un punct de vedere complet diferit. În loc să considere păzirea legilor sănătății ca o chestiune de sacrificiu sau de tăgăduire de sine, ei o vor privi ca pe ceea ce este de fapt, o neprețuită binecuvântare” (Divina vindecare, p. 111).

Ce faci azi pentru corpul tău? Încotro îți zboară gândul și ce prioritizezi? Este inima ta locul de odihnă al Cerului? Sunt acțiunile tale țintite spre bunăstare fizică și psihică? De la primul gând cu care te trezești până la tipul și cantitatea de alimente pe care le consumi azi, totul contează în ecuația sănătății.

Părinte veșnic și Creatorul corpului meu, Te rog, dă-mi înțelepciune și putere să-l folosesc în conformitate cu normele de utilizare proiectate de Tine. Vreau să învăț legile care guvernează corpul meu. Vreau să le respect, pentru sănătatea și fericirea mea, nu ca o datorie restrictivă, ci ca o binecuvântare aducătoare de sănătate și bucurie! Iar dacă boala se va fi instalat deja, îndrumă-mi pașii spre principiile sănătoase de vindecare! Doamne ajută! Doamne dă izbândă!

 

autor: Simona Gurzu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor