O CÂNTARE DE LAUDĂ

Ochii tuturor nădăjduiesc în Tine, și Tu le dai hrana la vreme.
Psalmii 145:15

Ascultă ediția audio aici.

E o dimineață frumoasă de toamnă. Stând pe terasa casei, văd câmpurile întinse și pline de tractoare și agricultori care muncesc de zor. Și mă întreb ce gândesc oare acești oameni în goana lor. Mie îmi vine în gând citatul: „Când își seamănă ogorul, agricultorul pare să își risipească semințele, dar, odată îngropate în pământ, semințele germinează. Oh, există atât de multă învățătură aici; atât de multă înțelepciune!” (Minte, caracter, personalitate, p. 13). E un proverb care zice: „Semeni un gând, culegi o faptă. Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un destin.” Și asta zi după zi. „Zi cu zi, doar câte o singură zi, gândiți-vă la asta, ziua de astăzi e tot ce îmi aparține. Puteți crede cu toată convingerea (sau, dimpotrivă, nu) că Isus vă iubește și că dorește să atingeți dimensiunile caracterului Său” (Minte, caracter, personalitate, p. 23).

„Ajutorul nostru e numai în Dumnezeu. Noi nu trebuie să așteptăm convingeri mari, temeinice, ocazii mai bune… Trebuie să venim la Isus așa cum suntem” (Calea către Hristos, p. 37). Pentru că El ne dă hrană la vreme potrivită. „El are puterea de a reface, de a înviora… El deschide tezaurul comorilor universului pentru noi, și prin El, ne e dăruită puterea de a aprecia aceste comori infinite” (Minte, caracter, personalitate, p. 21). Tu cum apreciezi aceste comori? Eu mă alătur psalmistului și o voi face mereu prin cântec.

Aș vrea să îți spun, dragă cititorule, că psalmul din această zi e de fapt „o cântare de laudă”, o închinare revărsată din inimă Tatălui nostru ceresc. Și vreau să amintesc din acest minunat cântec doar câteva frânturi. „În fiecare zi… voi spune strălucirea slăvită a măreției Tale și voi cânta minunile Tale… Domnul este bun față de toți… Domnul sprijină pe toți cei ce cad… Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă.”

Nu știu prin ce treci tu în această perioadă, dar știu un lucru: dacă mi-am pus nădejdea în El, la vremea potrivită, voi primi răspunsul, vindecarea, mângâierea și tot ce am eu nevoie să merg înainte cu El. Și da, Îl voi vedea și va fi binevoitor!

Fă-ți un obicei când ești trist să ai totdeauna un cântec în inimă!

 

autor: Cristina Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent