CE SĂ FAC CU ISUS?

Căci am fost flămând, și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut; am fost străin, și M-ați primit.
Matei 25:35

Ascultă ediția audio aici.

Este important de știut că versetul acesta este în contextul capitolului 25, împreună cu două pilde despre Împărăție, pilda celor zece fecioare și pilda talanților, pilde care au în centru venirea Mielului și slujirea pentru Domnul. În Matei 25:35, este vorba despre slujire, unde există criteriile de examinare a judecății viitoare, iar un criteriu major și important al verdictului dat la judecată este: „Ce ai făcut cu Isus?” Cu peste 2.000 de ani în urmă, Pilat din Pont a rostit această întrebare pentru că nu știa ce să facă, nu a găsit nicio vină în El, dar po­porul de atunci știa un răspuns care i-a adus lepădarea.

Poate ne întrebăm și noi: „Ce să fac cu Isus?”, „Cum pot să-L slujesc?”. Răspunsul se află în viața ta spirituală și de rugăciune; lasă-L pe El să îți vorbească, doar prin slujire vei afla de fapt cât de flămând, însetat, gol și străin ești pe acest pământ, iar unicul tratament este doar El. Țelul creștinului trebuie să fie sfințirea, sau curățirea, niciodată viața de păcat. Atitudinea nesigură sau indiferența trebuie să fie corectată prin pocăință.

Te provoc ca în această dimineață să Îl iei pe Isus în fiecare capitol din viața ta. El ți-i va descoperi pe acei flămânzi după Adevăr, pe frații tăi care mor deshidratați din cauza secetei după acea Apă a vieții. Cu El vei descoperi antidotul depresiei, deoarece singurătatea, grijile, nevoile vor avea un răspuns în ocrotirea Sa. „Ce să fac cu Isus?” poate te întrebi și azi. Richard Wurmbrand spunea odată: „Dacă I-am mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi, nu am mai avea timp să ne plângem.”

Dragă prieten, nu uita că Mântuitorul știe nevoile tale, știe cu ce te confrunți și știe ce te macină, lasă-L pe El să îți vină în ajutor. Poate te gândești că nu știi ce să faci cu Isus, dar vei afla în cel mai scurt timp. Contează doar că El știe ce să facă cu tine. Deschide-I ușa inimii tale, și nu vei mai flămânzi, nu-ți va mai fi sete și nu te vei mai simți străin niciodată! El să te ajute și astăzi în tot ceea ce vei face!

 

autor: Gabriel Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video