SURPRIZA

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.
Psalmii 46:1

Ascultă ediția audio aici.

Când am văzut textul acesta, am căzut pe gânduri pentru că nu vedeam cum aș putea să-l dezvolt. Cu toate că sunt medic, nu am văzut niciodată o vindecare miraculoasă. Au fost pacienți care au răspuns bine la tratament, dar nu au fost miracole. Mă tot frământam întrebându-mă ce să cuprindă acest text în timp ce îmi desfășuram activitatea cotidiană. Și pentru că pregătisem câteva lucruri ca să le duc la curățătorie, am hotărât să încep cu asta și, chiar dacă erau mai multe, am optat să merg pe jos ca să fac exercițiu fizic.

La curățătorie am lăsat ce pregătisem, dar am lăsat și haina cu care mă îmbrăcasem, care era de iarnă. Afară părea destul de cald, cerul senin, primăvară. Am trecut, în drum spre casă, pe la un magazin și, bine dispusă după un drum, nu scurt, ajung acasă. Dar… surpriză! Nu găsesc cheia ca să intru în casă. Îmi dau seama că singurul loc în care ar putea fi era unul din buzunarele hainei lăsate la curățătorie. Pe loc îmi vine în minte versetul de mai sus și îmi zic că acum e momentul probei, așa că mă întorc înapoi spre curățătorie, rugându-mă între timp să găsesc cheia. Ceea ce s-a și întâmplat: când am ajuns la curățătorie, doamna de la ghișeu avea haina mea chiar lângă ea, pentru că apăruse o urgență între timp și în felul acesta haina nu fusese trimisă. I-am mulțumit lui Dumnezeu și, mergând spre casă, am înțeles complexitatea ajutorului Lui.

Nevoia mea era să găsesc cheia, dar Dumnezeu a identificat și alte nevoi. Cea mai mare: exercițiul fizic. Este, astfel, important a menționa că mai multe studii medicale au demonstrat că efortul fizic e absolut necesar pentru prevenirea bolii Alzheimer, nu mai spun pentru alte boli, cum sunt cele cardiovasculare, diabetul și chiar pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. O altă nevoie era aceea de a avea o nouă confirmare că ajutorul lui Dumnezeu este prezent chiar și în cele mai mici aspecte ale vieții noastre și, în plus, să am și povestea pe care să o scriu.

Ce Dumnezeu minunat avem! Surprinde-mă, Doamne, azi cu binecuvântarea descoperirii Tale!

 

autor: Angela Berzescu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor