Necazuri cu binecuvântare

Au fost viteji în războaie. – Evrei 11:34

Forţele armate tocmai invadaseră teritoriul Olandei. Vineri după-amiază, 10 mai 1940, guvernatorul general al Indiilor de Est Olandeze a anunţat prin radio că toţi bărbaţii germani cu vârsta peste şaisprezece ani din colonii trebuiau să fie arestaţi. Ca adventist misionar german în acea zonă, Siegfried H. Horn (1908–1993) ştia că putea fi încarcerat în orice clipă. Chiar şi aşa, în acea seară a mers cu motocicleta la biserică şi a predicat despre „Suferinţele lui Isus”. De îndată ce s-a întors acasă, a venit poliţia. El a fost arestat şi nu a mai văzut-o pe scumpa lui soţie mai bine de şase ani!

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Horn a fost prizonier de război al olandezilor, mai întâi în Indonezia şi apoi al englezilor, în India. Având acces la cărţi, Horn şi-a perfecţionat în închisoare aptitudinile sale în limbile Bibliei şi acolo i-a învăţat şi pe colegii lui de închisoare.

După război, el a imigrat în Statele Unite, unde şi-a continuat educaţia. Pentru o scurtă vreme a studiat cu profesorul William A. Albright în timp ce era la Universitatea „John Hopkins”, în 1951, şi a obţinut doctoratul în egiptologie de la Universitatea din Chicago.

Timp de 25 de ani, dr. Horn a predat arheologie şi istoria antichităţii la Institutul Teologic Adventist de Ziua a Şaptea de la Universitatea Andrews. El a scris mai multe articole introductive şi comentarii la cărţile Geneza, Exodul, Ezra şi Neemia în Comentariile biblice AZŞ, a fost autorul principal al Seventh-day Adventist Bible Dictionary, a iniţiat programele doctorale la institut, a fondat Muzeul Arheologic „Siegfried H. Horn”, a fost redactorul-şef fondator al jurnalului Andrews University Seminary Studies şi a iniţiat şi condus săpăturile arheologice de la Tell Hesban (Hesbonul biblic) din Iordan.

Crizele nu au întotdeauna rezultate negative. Acestea pot aduce noi începuturi şi o direcţie nouă în viaţă. Deşi unii oameni cad victime circumstanţelor dezastruoase, alţii le folosesc într-un fel sau altul în avantajul lor. Lui Horn, anii petrecuţi ca prizonier de război i-au schimbat întreaga carieră. Nu trebuie să priveşti crizele din viaţa ta ca pe nişte ziduri obstructive, ele pot să fie doar nişte trepte mai înalte spre un viitor mai strălucit. Nu uita: Tu poţi „totul prin Hristos, care te întăreşte” (Fil. 4:13)!

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!