Trusa de supraviețuire – oglinda

Nu-i așa că nu te-ai aștepta să găsești oglinda pe lista obiectelor din trusa de supraviețuire?
Evident, nu o vei folosi pentru a vedea cât de chipeș arăți. Ai fi surprins să știi câți s-au salvat și au fost recuperați doar pentru că aveau asupra lor o oglindă.

Să ne gândim puțin: este foarte important să știi să îți faci un adăpost, să te ferești de intemperii, să cunoști plante comestibile sau să fii un vânător și pescar iscusit. Astfel vei supraviețui în medii ostile. Dar este la fel de important să fi salvat și recuperat.

Razele soarelui cât și cele ale lunii, captate și orientate cu oglinda, sunt vizibile din aer de la distanțe de sute de kilometri. Din acest motiv, astăzi se fabrică oglinzi speciale pentru situații de urgență. Aceste oglinzi de semnalizare au suprafața prevăzută cu niște fante, cu ajutorul cărora se poate focaliza mai eficient lumina solară. Sunt ușoare, nu se scufundă în apă, și sunt mici deoarece mărimea nu contează. De pildă, o oglindă cu diametru de 5-6 cm poate fi vizibilă de la o distanță de 100 km, în mijlocul unei zile însorite.

Nu în ultimul rând, oglinda poate fi folosită pentru a-ți examina singur(ă) procesul de vindecare a eventualelor răni sau înțepături de pe zone ale corpului asupra cărora nu ai vedere directă.

Există o oglindă la care dacă privești poți fi salvat! Este vorba de frumusețea caracterului Domnului Isus, la care dacă vei privi zilnic vei fi schimbat și salvat .

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3, 18

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video