Costul indeciziei

Mereu am avut probleme când a venit vorba să aleg ce pantofi sau haine să cumpăr. Pentru mine un magazin ideal e aproape gol! Cu cât văd mai multe modele, cu atât mă decid mai greu. De regulă, plec fără să cumpăr din această cauză. La finalul zilei, când rămân cu banii în buzunar îmi spun că indecizia mea a fost o decizie chiar înțeleaptă.
Îmi amintesc de ziua în care am plecat la vânătoare de costum și pantofi de mire. După foarte scurt timp am lăsat umerii în jos a pagubă. Dar acea zi a fost diferită. Am beneficiat de ajutorul Esterei, viitoarea mea soție. M-a înduplecat, nu ușor, să mai intrăm într-un magazin. Ce să vezi? După nici o oră, ieșea băiatul mândru din magazin cu un costum, pantofi, două cămăși, butoni, curea și papion. Cred că și șosete! Normal, meritul a fost al ei!

Ronald Reagan, cel de-al patruzecilea președinte al SUA (1981 – 1989) a povestit despre un episod petrecut în copilăria lui. O mătușă la dus la un meșter pantofar pentru a-i comanda o pereche de pantofi pe gustul lui.

– Vârful pantofului vrei să fie pătrat sau rotund? – l-a întrebat pantofarul pe micuțul Ronald.

Ronald a rămas înțepenit. Nu era decis.

– Hai înapoi într-o zi sau două și spune-mi ce te-ai hotărât, a spus pantofarul văzându-l pe Ronald indecis.

Au trecut câteva zile și Ronald nu s-a decis. Într-o zi, pantofarul l-a văzut pe stradă și l-a întrebat din nou dacă vrea pătrat sau rotund.

– Încă nu m-am hotărât, a spun Ronald.

– Foarte bine…a răspuns gânditor pantofarul.

După câteva zile Ronald a primit o cutie. Erau pantofii! Dar băiatul a rămas șocat. Un pantof era rotund, iar celălalt pătrat!

– Uitându-mă în fiecare zi la acei pantofi, spunea Ronald Reagan mai târziu, am învățat o lecție. Dacă nu iei singur deciziile pentru tine, o vor face alții în locul tău!

Astăzi, fii hotărât! Țintește sus și roagă-L pe Dumnezeu să te ajute. El te va însoți la școală și la joacă. Mai mult, mi-ar plăcea să aud peste ani că astăzi au luat cea mai importantă decizie!

„Alegeți astăzi cui vreți să slujiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video