A diákok bizonyságtevésre hivatattak

„Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.” (2Tim 2:15)

Tanárok és diákok egyaránt keressék az alkalmat, hogy beszélgetéseikben megvallják Krisztust. Az ilyen bizonyságtevések sokkal hatásosabbak sok más prédikációnál. Diákok, tegyétek olyan tökéletessé iskolai életeteket, amennyire csak lehet! Hamarosan elmúlik ez az idő, és nagyon drágák a néktek adományozott alkalmak. Nem csak megtanulni, hanem gyakorolni is kell a Krisztustól kapott leckéket. Míg ismereteket szereztek, lehetőségetek van arra, hogy Isten szavának csodálatos igazságairól is beszéljetek.

Használjátok ki az ilyen alkalmakat! Isten meg fog áldani minden percet. Maradjatok meg a ti egyszerűségetekben és más lelkek iránti szeretetetekben, és az Úr biztos ösvényen fog vezetni benneteket! Az a gazdag tapasztalat, melyet így megszereztek, értékesebb lesz számotokra, mint az arany, ezüst vagy drágakövek.

Nem tudod, hogy a jövőben milyen pozícióba kerülsz. Talán Isten úgy használ fel majd téged is, mint egykor Dánielt, hogy elvidd az igazság ismeretét a föld hatalmasságának.

Rajtad áll, hogy megszerezd a munkádhoz szükséges ismeretet. Isten megadhatja a tanulásban szükséges jártasságot. Segíthet abban is, hogy alkalmazkodjál a felvállalt ismeretek elsajátításához. Elsősorban a helyes, nemes és felemelő elveket gyűjtsd össze magadnak. Isten arra vágyik, hogy bizonyságot tegyél Róla. Nem azt akarja, hogy nyugodtan, csendben meghúzódj, hanem azt, hogy az Ő parancsolatai szerint élj.

Krisztus arra vágyik, hogy minden diákot az Ő küldötteként használhasson fel. Azzal kell együttműködnöd, aki életét adta érted. Milyen gazdag áldás áradhatna iskoládra, ha a tanárok és diákok segítő kezekként odaszánnák magukat, szívüket, értelmüket, lelküket és erejüket Isten szolgálatára. Segítő kézzé lehetsz, ha az Ő oltalmába helyezed magad.  Biztonságban fog vezetni és alkalmassá tesz arra, hogy magadnak és másoknak is tiszta, egyenes ösvényt készítsél. Ismeretet, bölcsességet és egészséget fog adni a teljesebb szolgálat végzéséhez. (Counsels to Parents and Teachers, 554-555. oldal)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video