Gândul de dimineață – 05.05.2016 – solascriptura.ro

„Aşa vorbeşte Domnul: «Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele. Căci obiceiurile popoarelor sunt deşarte.»” – Ieremia 10:2,3
Cu ani în urmă, în Statele Unite s-a dat o lege prin care se hotăra reducerea suprafeţei cultivate cu bumbac. Pentru a se supune acestui ordin al guvernului, trebuia ca în anumite regiuni din sud să se are fiecare al doilea rând de bumbac de pe câmp. Se considera că această micşorare a recoltei avea să ajute la înviorarea pieţei bumbacului.

Fermierii din sud şi-au luat catârii şi s-au dus la câmp să-şi are bumbacul. Însă s-au lovit de o reală problemă: timp de ani de zile, catârii fuseseră învăţaţi să umble numai între rândurile de bumbac, iar pentru a ara acum jumătate din cultură trebuia să-i facă să calce de-a dreptul peste rânduri. Catârii au refuzat să facă acest lucru. Pentru fiecare catâr bine dresat era ca şi cum fiecare rând de bumbac ar fi fost însemnat cu o inscripţie: „Nu călca pe mine!” Pur şi simplu, ei nu voiau să calce bumbacul în picioare!

Nu erau decât nişte bieţi catâri, însă proprietarilor lor le-a fost greu să-i facă să-şi calce obiceiul format şi întărit ani de-a rândul.

articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 05.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor