Gândul de dimineață – 15.05.2016 – solascriptura.ro

„Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică?” – Psalmi 27:1
În perioada 1875-1883, timp de aproape zece ani, de la Los Angeles la New York, America a fost terorizată de un anume Black Bart (Bart cel Negru). Era teroristul care îi făcea pe toţi cei care călătoreau cu poştalioanele să-şi golească buzunarele atunci când apărea, şi astfel toate lucrurile de valoare ajungeau în mâna lui. Nimeni nu i se opunea.

Arma lui? Intimidarea. Modul de operare? Frica. Întotdeauna era mascat. Niciunul dintre cei atacaţi nu i-a văzut faţa. Deşi n-a tras niciun glonţ şi nu a luat niciun ostatic, nimeni nu i-a opus rezistenţă. Din ce cauză? Frica mergea înaintea lui, ea câştiga orice bătălie. Ştiţi cine era Black Bart? În cele din urmă a fost prins. Pe numele lui adevărat era Charles Bolles. Era spiţer, un om foarte manierat. Ca atitudine, era foarte timid. Niciodată nu călărea.

Ştiţi de ce? De frica bandiţilor. Omul acesta a fost, pentru aproape zece ani, banditul numărul 1 al Americii. Cum a reuşit? Prin intimidare.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 15.05.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor