Gândul de dimineață – 17.05.2016 – solascriptura.ro

1 Corinteni 10:13-14 „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. De aceea, preaiubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli.” – 1 Corninteni 10:13,14
Paulo Coelho, unul dintre scriitorii cei mai vânduţi din lume, s-a născut în cartierul Botafogo din Rio de Janeiro, pe 24 august 1947. A apărut pe lume – lucru de care se simte mândru – în aceeaşi zi şi în aceeaşi lună, deşi cu mulţi ani mai târziu, cu idolul lui literar, Jorge Luis Borges.

I-a învăţat pe dinafară poeziile, pe când era foarte tânăr, şi, pentru a-l cunoaşte personal, s-a urcat într-un autobuz în Rio de Janeiro şi a mers timp de 48 de ore până la Buenos Aires. A reuşit să-l întâlnească, nu după puţine peripeţii, iar când s-a găsit în faţa lui, n-a fost în stare să scoată niciun cuvânt. S-a uitat la el şi s-a gândit: „Idolii nu vorbesc”, şi s-a întors la Rio.
Dialoguri cu Paulo Coelho – Juan Arias

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 17.05.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor