Gândul de dimineață – 11.09.2016 – solascriptura.ro

 „Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie înecat în adâncul mării.” – Matei 18:6
„Psihologul Iana Matei salvează fete forțate să se prostitueze, oferindu-le un adăpost, consiliere şi educație”. Aşa începe reportajul prin care Al Jazeera spune povestea unei emigrante australiene care s-a întors în România pentru a salva vieți.

La cei 57 de ani ai săi, Iana spune că este motivată de furie. „Revolta – asta e ceea ce mă mână. Sunt furioasă pe oamenii care fac asta, care bat o fetiță, o violează şi o forțează să se prostitueze, aşa încât rămâne traumatizată pe viață. Şi sunt furioasă pe societatea care închide ochii la toate acestea. Este pur şi simplu nedrept.” Psihologul activist a format un ONG prin intermediul căruia adăposteşte şi reabilitează fete recuperate (adesea prin răpire) din mâinile proxeneților.

Iana povesteşte că a luat decizia să se întoarcă în România după ce, într-o discuție, un român i-a spus că singura soluție pentru oamenii străzii este să pună cineva foc în rețeaua de canale şi să astupe ieşirile. Atât de şocată a fost de această imagine, încât nu şi-a putut-o scoate din minte. A hotărât să facă ceva pentru oamenii străzii şi s-a concentrat pe ajutorarea fetelor tinere, care ajung victime ale traficanților de carne vie.

Femeia mai spune că ceea ce a mişcat-o este nedreptatea cu care sunt tratate chiar şi fetele care reuşesc să scape din ghearele proxeneților. „Odată ce o fată a fost implicată în prostituție, nimeni nu vrea să aibă nimic de a face cu ea. Nu contează dacă fata a fost forțată sau dacă era minoră – e doar o prostituată, vor spune ei. Dar cum, Doamne, iartă-mă!, poate să numească cineva «prostituată» o fetiță de 13 ani care a fost abuzată?”

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 11.09.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video