Gândul de dimineață – 08.10.2016 – solascriptura.ro

„Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” – Ioan 15:13
Câți oameni ar sări în fața unei mașini pentru a proteja persoana de lângă ei? Amenințați de un pericol iminent, oamenii nu reacționează cum își închipuie că ar reacționa, ci devin „marionete” ale instinctului primar de apărare, care de obicei înseamnă fuga de pericol. Cu toate acestea, oamenii sunt mamiferele cu cea mai mare capacitate de a manifesta altruism, chiar și în situații de pericol. De aceea, este uimitoare povestea următoare.

Un câine utilitar s-a aruncat în fața unui microbuz care transporta școlari, pentru a-și proteja stăpâna nevăzătoare, și a stat lângă ea până la sosirea ambulanței și chiar și în timpul acordării primului ajutor.

Fotografiile realizate de autorități la fața locului arată blană prinsă sub roata din față a mașinii. „Câinele a încasat cea mai mare parte din impact. Și nu a vrut să plece de lângă ea [stăpână]. A fost acolo să o salveze și a rămas lângă ea”, spune șeful poliției din Brewster, John Del Gardo. Șoferul a spus că nu a văzut perechea că se angajează în traversare. Cei doi copii care erau în microbuz nu au pățit nimic.

Paul Schwartz, managerul benzinăriei de la intersecția unde a avut loc accidentul, a fugit după ajutor. „Câinele nu a lăsat-o singură niciun moment și nici ea nu voia să rămână singură. Tot îl striga, deși îi reaminteam că este bine.” Când au venit paramedicii, câinele i-a lăsat să îi bandajeze laba rănită, fără să latre, să plângă sau să muște, ci doar încerca să se tragă mai aproape de stăpână. Câinele nu a fost lăsat în ambulanță lângă stăpâna sa și ambii au fost afectați de separare.

Semnele Timpului

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 08.10.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor