Gândul de dimineață – 08.11.2016 – solascriptura.ro

„De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.” – Matei 24:44
Într-o legendă veche se povesteşte despre un om că avea o slugă neînţeleaptă. Într-una din zile, exasperat de stângăcia şi neîndemânarea cu care sluga îşi împlinea slujba, stăpânul s-a mâniat şi l-a concediat. Ca semn că lucrase fără înţelepciune, i-a dat o eşarfă şi i-a spus: „Să porţi totdeauna eşarfa la gât ca să-ţi aminteşti că eşti prost şi fără minte! Dar, dacă vei întâlni vreun om mai neînţelept decât tine, poţi să i-o dăruieşti!”

Sluga şi-a legat eşarfa în jurul gâtului şi a plecat prin lume. A trecut prin multe oraşe şi a văzut în piaţă oameni care lucrau fără minte, dar n-a fost sigur că aceştia sunt mai neînţelepţi decât el, aşa că a păstrat eşarfa. Anii au trecut şi sluga n-a găsit pe nimeni căruia să-i dăruiască eşarfa.

Într-o zi însă s-a gândit să-l viziteze pe fostul său stăpân. A mers la castel şi l-a găsit foarte bolnav. Stăpânul zăcea în pat, înconjurat de membrii familiei. În timpul conversaţiei pe care au avut-o împreună, stăpânul i-a spus că urmează să plece într-o călătorie foarte lungă, pe care nu ştie când o va începe şi din care nu se va mai întoarce.

Surprins de ceea ce a auzit, sluga l-a întrebat: „Dacă-i o călătorie aşa de lungă, ai făcut toate pregătirile?”. „Am avut de gând să mă pregătesc,” i-a răspuns vechiul stăpân, „dar n-am avut timp! Am fost ocupat toată viaţa cu problemele mele şi cu alte lucruri; de aceea n-am reuşit încă să mă pregătesc şi să fiu gata pentru această călătorie…”

Auzindu-i răspunsul, sluga i-a zis: „Stăpâne, pleci într-o călătorie din care spui că nu te vei mai întoarce şi nu te-ai pregătit pentru aceasta? Este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit! Meriţi să primeşti eşarfa pe care am purtat-o eu până acum, pentru că în sfârşit am găsit un om mai neînţelept decât mine!”

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 08.11.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor