Önuralom

  „De Dániel eltökélé az ő szívében, hogy nem fertőzteti meg magát a király ételével és a borral, amelyből az iszik vala, és kéré az udvarmesterek fejedelmét, hogy ne kelljen magát megfertőztetnie.” (Dán 1:8)

  Jól tesszük, ha az itt kifejtett tárgyat alaposan megfontoljuk. A bibliai követelményekhez való szigorú ragaszkodás áldására válik a testnek és a léleknek egyaránt. A Lélek gyümölcse nemcsak a szeretet, az öröm és a békesség, de a mértékletesség is. Azt a parancsot is kaptuk, hogy ne szennyezzük be testünket, mert az a Szentlélek temploma.

  A héber ifjak hozzánk hasonló természetű emberek voltak. A babiloni fényűző udvar csábító befolyása közepette is szilárdan álltak. A mai fiatalokat is a vágyak kielégítésére való csábítás veszi körül. Különösen nagyvárosainkban könnyen elérhető és hívogató az érzéki örömök minden formája. Akik – Dánielhez hasonlóan – nem akarják beszennyezni magukat, learatják józan szokásaik jutalmát. Mivel nagyobb az erőnlétük és állóképességük is megnövekszik, így van egy „bankbetétjük”, melyből vészhelyzetben tartalékhoz juthatnak.

  A helyes fizikai szokások elősegítik a szellemi fejlődést is. A szellemi és fizikai erőnlét, az élet időtartama örök törvényektől függ. A természet Istene nem fog közbelépni, hogy megőrizze az  embert a természeti törvények áthágásának következményeitől. Aki a tökéletességre törekszik, annak minden dologban mértékletesnek kell lennie. Dániel annak köszönhette tiszta elméjét, céltudatosságát, erejét, mellyel tudását megszerezte és ellenállt a kísértéseknek, hogy nagyon egyszerűen táplálkozott és imaéletet élt…

  Dániel és ifjú társai történetét azért jegyezték fel az ihletett Ige lapjain, hogy az elkövetkező korok ifjainak szolgáljon tanulságul. Isten feljegyezte, milyen hűségesek voltak Dániel és társai a mértékletességi elvekhez, ezáltal szól a mai fiúkhoz és lányokhoz, azt ajánlva nekik, hogy gyűjtsék össze azokat a drága fénysugarakat, melyeket adott a keresztényi mértékletesség terén, és legyen helyes álláspontjuk az egészségügyi törvények vonatkozásában is. (Youth’s Instructor, 1903. július 9.)

  Ellen G. White

  Önuralom - 2019. „De Dániel eltökélé az ő szívében, hogy nem fertőzteti meg magát a király ételével és a borral, amelyből az iszik vala, és kéré az udvarmesterek fejedelmét, hogy ne kelljen magát megfertőztetnie.” (Dán 1:8)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...