Kedvesség

  „Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.” (Péld 31:26)

  Az Úr segíteni fog mindannyiunknak azon a területen, ahol leginkább szükségünk van segítségre: az „én” legyőzésében és leigázásában. Legyen a bölcsesség törvénye nyelveden és a kegyelem olaja szívedben! Ez csodálatos eredményeket hoz magával. Szelíd, együttérző és udvarias leszel. Szükséged van ezekre a szép jellemvonásokra. Szívedbe és jellemedbe be kell fogadnod a Szentlelket, mely szent tűzként fog égni és jó illatként fog felszállni Istenhez, nem olyan ajkakról, melyek kárhoztatnak, hanem olyanokról, melyek emberek lelkének gyógyulását szolgálják. Arcod az isteni képmást fogja tükrözni.

  Nem szabad éles, kritikus, nyers vagy kemény szavakat kiejtened. Ez közönséges tűz, ezt ki kell hagynunk testvéreinkkel való tanácskozásainkból és beszélgetéseinkből. Isten elvárja minden szolgálatában álló lélektől, hogy mécsesét a szent tűz parazsával gyújtsa meg. A közönséges, kemény, éles szavakat, melyek oly könnyen kiszaladnak a szádon, vissza kell tartanod, az emberi eszközökön keresztül Isten Lelkének kell szólnia.

  Ha Krisztus jellemét szemléled, elváltozol az Ő hasonlatosságára. Egyedül Krisztus kegyelme tudja megváltoztatni szívedet, s ezután tudod visszatükrözni az Úr Jézus jellemét. Isten arra hív el, hogy olyanok legyünk, mint Ő: tiszták, szentek és makulátlanok.  Az isteni képmást magunkon kell hordoznunk. (The SDA Bible Commentary, Ellen G. White Comments, 3. kötet, 1164. oldal)
  Beszélhetünk a Szentlélek áldásairól, és imádkozhatunk azok elnyeréséért, de ha az emberi eszközön keresztül nem Isten Lelke munkálkodik, akkor ez annak a jele, hogy a Szentlélek nem lakik benne.

  Ha a Lélek Isten hasonlatosságára alakítja és formálja jellemünket, akkor ez egyértelműen megnyilvánul minden kimondott szavunkban és minden tettünkben, melyek által bemutatjuk a világnak azt a határozott különbséget, mely a világosság gyermekei és a sötétség fiai között van. Az Úr azt akarja, hogy rendíthetetlenül ragaszkodjunk ahhoz a hithez, mely egykor a szenteknek adatott. Szeretettel kell szólnunk az igazságot. Nagy Tanítónk ezt mondja: „Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” (Mt 11:29-30) (84. levél, 1899)

  Ellen G. White

  Kedvesség - 2019. „Az ő száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén.” (Péld 31:26)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...

  A második angyal üzenete

  „És más angyal követé azt, mondván: Leomlott, leomlott Babilon, a nagy város! Mert az ő...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...