Jótékonyság

  „Hát nem ez-é a böjt, amit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek? Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested előtt el ne rejtsd magadat?” (Ésa 58:6-7)

  Az igazságnak, a drága igazságnak megszentelő befolyása van. A lélek megszentelődése – mely a Szentlélek munkája által jön létre – azt jelenti, hogy Krisztus az emberbe plántálja  természetét. Az ember jellemében az Úr Jézus Krisztus kegyelme mutatkozik meg, s ez a kegyelem nyilvánul meg jó cselekedetekben. Így alakul át a jellem egyre tökéletesebben Krisztus képmására igazságban és valódi szentségben.

  Az isteni igazság széleskörű követelményei a jó cselekedetek egész sorára kiterjednek. Az evangélium igazságai nem független igazságok, hanem egységes lánccá fűzik a mennyei drágaköveket – ahogy látjuk ezt Jézus személyes szolgálatában – és aranyfonalakként húzódnak végig az egész keresztény életen és tapasztalatokon. (Selected Messages, 3. kötet, 198. oldal)

  Bármi mulasztás azok részéről, akik Krisztus követőinek vallják magukat; a szegénység és elnyomás igáját viselő testvérek vagy testvérnők szükségleteinek ki nem elégítése mind bekerül a mennyei könyvek feljegyzései közé, melyet Krisztusnak, megváltottai képviselőjének be fognak mutatni. Micsoda elszámolása lesz Urunknak sokakkal, nagyon sokakkal, akik ugyan Krisztus szavait bemutatják másoknak, de elmulasztanak gyöngéd együttérzést és törődést mutatni a náluknál kevésbé szerencsés és sikeres hittestvéreik irányában. (Welfare Ministry, 210. oldal)

  Sokan hagyják, hogy testvérük segítség nélkül, mostoha körülmények között küszködjön, s eközben olyan benyomást igyekeznek kelteni, hogy ők így képviselik Krisztust. De ez nem így van, hiszen Jézus, aki gazdag volt, szegénnyé lett értünk, hogy mi szegénysége által gazdagok lehessünk. Ő nem kímélte saját életét, hogy megmentse a bűnösökét. Krisztus szívét mindig megérintette az emberek jajszava. (Ellen G. White 1888 Materials, 1270. oldal)

  Ellen G. White

  Jótékonyság - 2019. „Hát nem ez-é a böjt, amit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek? Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested előtt el ne rejtsd magadat?” (Ésa 58:6-7)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...

  Az elérendő cél

  „Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...