Tisztaság

„Boldogok, akiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.” (Mt 5:8)

Amikor az ember megüresítette önmagát, minden hamis istent kiűzött lelkéből, az űrt betölti Krisztus Lelkének befolyása. Az ilyen embernek szeretet által munkálkodó hite van, mely minden erkölcsi és lelki szennytől megtisztítja a lelket. A Szentlélek, a Vigasztaló tud munkálkodni szívében, befolyásolni és irányítani tudja, hogy élvezze a lelki dolgokat. A „ Lélek szerint” (Róm 8:1) él, és a Lélek dolgai foglalkoztatják. Nem önmagában bízik, számára Krisztus minden mindenekben. Az igazságot mindig a Szentlélek nyilatkoztatja ki számára, s ő alázattal fogadja az ihletett szavakat, dicsőséget adva az Úrnak, így szólván: „Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által.” (1Kor 2:10) „Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nékünk.” (12. vers)

A Lélek, mely kinyilatkoztatja, munkálja is benne az igazság gyümölcseit. Krisztus „örök életre buzgó víznek kútfeje lesz őbenne”. (Jn 4:14) Az igazi szőlőtő vesszője Ő, aki gazdag gyümölcsöt terem Isten dicsőségére. Milyen jellegű a megtermett gyümölcs? „A Lélek gyümölcse a szeretet.” Jegyezd meg a szavakat: „szeretet”, és nem gyűlölet; „öröm”, és nem elégedetlenség és zúgolódás; „békesség”, és nem ingerültség, idegesség és kitalált problémák. Továbbá: „béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.” (Gal 5:22-23)

Akikben ez a lélek lakozik, azok komoly munkásai lesznek Istennek; a mennyei értelmes lények együttműködnek velük, amint elindulnak, szívükben az igazság Lelkének üzenetével, mely bennünk él. Látványosságai lettek a világnak, angyaloknak és embereknek.

Megnemesedtek és megújultak a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hitük által. Lelkük kincsestárába nem fát, szénát és szalmát, hanem aranyat, ezüstöt és drágaköveket hordtak. Szavaik szelídek, és szívük kincstárából tiszta és szent dolgokat hoznak elő Krisztus példájára. (Home Missionary, 1893. november 1.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video