A lélek nem ad világosságot az igétől függetlenül

„Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.” (Mt 24:24)

Most, a tévhitek korszakában mindenkinek – aki megalapozódott az igazságban – harcolnia kell a hitért, mely egykor a szenteknek adatott. Sátán titokzatos munkálkodása során beveti a tévedések mindenféle változatát, hogy – ha lehet – elhitesse még a választottakat is, és elfordítsa őket az igazságtól. Az emberi bölcsességgel is találkozni lehet majd, tanult emberek bölcsességével, akik – mint egykor a farizeusok – Isten törvényének tanítói, de ők maguk nem engedelmeskednek a törvénynek. Találkozunk majd az emberi ellenkezéssel és ostobasággal az új és fantasztikus ruhákba felöltöztetett összefüggéstelen elméletek formájában. Ezekkel az elméletekkel lesz a legnehezebb szembeszállni, mivel nincs bennük semmi ésszerűség. Lesznek hamis álmok és látomások, melyekben van valami igazság, de messze vezetnek az eredeti hittől.

Az Úr adott az embernek egy szabályt, mely által leleplezheti ezeket a csalásokat: „A tanításra és bizonyságtételre hallgassatok! Ha nem ekként szólnak azok, akiknek nincs hajnalok.” (Ésa 8:20) Ha lebecsülik Isten törvényét, ha ügyet sem vetnek az Ő akaratára, melyet kinyilvánít a Lélek bizonyságtételében, akkor azok hitetők. Olyan indítékok és hatások vezérlik őket, melyekről azt hiszik, hogy a Szentlélektől származnak és megbízhatóbbnak tartják azokat, mint az ihletett Igét. Azt állítják, hogy minden gondolat és érzés a Lélek benyomása; s amikor ellenük szóló érveket hozunk fel a Szentírásból, akkor kijelentik, hogy ők valami sokkal megbízhatóbbnak vannak a birtokában. De amíg azt gondolják, hogy Isten Lelke vezeti őket, valójában egy olyan elképzelést követnek, amit Sátán eszelt ki. (Selected Messages, 2.kötet, 98-99. oldal)

Sátán a legárnyaltabb módszerekkel fog dolgozni azon, hogy az emberek által kitalált dolgokat angyali öltözetben mutassa be. Az Ige fénye azonban ott ragyog az emberi sötétségben, és a Bibliát sohasem lehet majd csodás megnyilatkozásokkal pótolni. Tanulmányoznunk és kutatnunk kell az igazságot, mint az elrejtett kincset. Csodálatos megvilágosodások nem adatnak az Igétől függetlenül és nem is helyettesítik azt. Ragaszkodjunk az Igéhez, fogadjuk el az ihletett Írást, mely bölccsé teszi az embert az üdvösségre. (Uo., 100. oldal)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video