Válasszuk el az igazat a kitalált mesétől!

  „Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; és az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez odafordulnak.” (2Tim 4:3-4)

  Sokat kezdünk beszélni a Szentlélek kitöltetésével kapcsolatosan, és néhányan úgy gondolják, hogy ez kárára van a gyülekezeteknek. Az örök életet jelenti számunkra az, ha befogadjuk a Szentírás élő elemeit és Isten akaratát cselekesszük. Ez azt jelenti, hogy esszük az Isten Fiának testét és isszuk az ő vérét. Akik ezt teszik, azoknak az evangélium életet és halhatatlanságot hoz, mert Isten Igéje hűség és igazság, lélek és élet. Akik hisznek Jézus Krisztusban, mint személyes Megváltójukban, azoknak előjoga, hogy Isten Igéjéből táplálkozzanak.

  A Szentlélek befolyása teszi halhatatlan igazsággá az Igét, a Bibliát, mely lelki inakat és izmokat kölcsönöz annak, aki imádkozva tanulmányozza. „Tudakozzátok az írásokat – mondta Jézus -, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam.” (Jn 5:39) Akik a felszín alá ásnak, azok megtalálják az igazság elrejtett drágaköveit. A Szentlélek a buzgó kereső mellé áll. Világossága kiárad az Igére és az igazságot új, friss értelmezésben vési az elmébe. Az Ige tanulmányozóját olyan béke és öröm tölti el, amit sohasem érzett. Olyan értékesnek látja az igazságot, mint még soha. Új, mennyei világosság árad az Igére és úgy beragyogja azt, mintha minden betűje arannyal volna bevonva. Isten maga szól az elméhez és a szívhez, így válik az Ige lélekké és életté.

  Az Ige minden igazi kutatója felemeli szívét Istenhez és könyörög az ő Lelkének segítségéért; s hamarosan felfedezi mindazt, ami felülemeli őt az önjelölt tanító minden kitalált állításán, akinek gyenge, ingatag elméletei nem támaszthatók alá az élő Isten Igéjével. Ezeket az elméleteket olyan emberek találták ki, akik nem tanulták meg az első nagy leckét: azt, hogy Isten Lelke és élete az Igében található. Ha befogadták volna szívükbe az Isten Igéjében található örökkévaló elemeket, akkor észrevennék, milyen unalmas és kifejezéstelen minden arra irányuló kísérlet, hogy valami újat és szenzációsat találjanak ki. Meg kell tanulniuk Isten Igéjének legelső alapelvét. (Selected Messages, 2. kötet, 38-39. oldal)

  Ellen G. White

  Válasszuk el az igazat a kitalált mesétől! - 2019. „Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; és az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez odafordulnak.” (2Tim 4:3-4)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...