Válasszuk el az igazat a kitalált mesétől!

  „Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; és az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez odafordulnak.” (2Tim 4:3-4)

  Sokat kezdünk beszélni a Szentlélek kitöltetésével kapcsolatosan, és néhányan úgy gondolják, hogy ez kárára van a gyülekezeteknek. Az örök életet jelenti számunkra az, ha befogadjuk a Szentírás élő elemeit és Isten akaratát cselekesszük. Ez azt jelenti, hogy esszük az Isten Fiának testét és isszuk az ő vérét. Akik ezt teszik, azoknak az evangélium életet és halhatatlanságot hoz, mert Isten Igéje hűség és igazság, lélek és élet. Akik hisznek Jézus Krisztusban, mint személyes Megváltójukban, azoknak előjoga, hogy Isten Igéjéből táplálkozzanak.

  A Szentlélek befolyása teszi halhatatlan igazsággá az Igét, a Bibliát, mely lelki inakat és izmokat kölcsönöz annak, aki imádkozva tanulmányozza. „Tudakozzátok az írásokat – mondta Jézus -, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam.” (Jn 5:39) Akik a felszín alá ásnak, azok megtalálják az igazság elrejtett drágaköveit. A Szentlélek a buzgó kereső mellé áll. Világossága kiárad az Igére és az igazságot új, friss értelmezésben vési az elmébe. Az Ige tanulmányozóját olyan béke és öröm tölti el, amit sohasem érzett. Olyan értékesnek látja az igazságot, mint még soha. Új, mennyei világosság árad az Igére és úgy beragyogja azt, mintha minden betűje arannyal volna bevonva. Isten maga szól az elméhez és a szívhez, így válik az Ige lélekké és életté.

  Az Ige minden igazi kutatója felemeli szívét Istenhez és könyörög az ő Lelkének segítségéért; s hamarosan felfedezi mindazt, ami felülemeli őt az önjelölt tanító minden kitalált állításán, akinek gyenge, ingatag elméletei nem támaszthatók alá az élő Isten Igéjével. Ezeket az elméleteket olyan emberek találták ki, akik nem tanulták meg az első nagy leckét: azt, hogy Isten Lelke és élete az Igében található. Ha befogadták volna szívükbe az Isten Igéjében található örökkévaló elemeket, akkor észrevennék, milyen unalmas és kifejezéstelen minden arra irányuló kísérlet, hogy valami újat és szenzációsat találjanak ki. Meg kell tanulniuk Isten Igéjének legelső alapelvét. (Selected Messages, 2. kötet, 38-39. oldal)

  Ellen G. White

  Válasszuk el az igazat a kitalált mesétől! - 2019. „Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; és az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez odafordulnak.” (2Tim 4:3-4)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...

  Isten törvényét érvénytelenítik

  „Ideje, hogy az Úr cselekedjék, megrontották a Te törvényedet.” (Zsolt 119,126)„Eljön az idő, amikor nemzetünk...

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...