Szilárd alapot vetve

  „Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygésravaszságához való csalárdság által.” (Ef 4:14)

  Az Igén keresztül Isten hangja szól hozzánk, miközben sok más hangot is hallunk; de Krisztus azt mondta, hogy óvakodnunk kell azoktól, akik azt mondják, hogy „itt a Krisztus, vagy ott a Krisztus”. Honnan tudhatjuk, hogy nincs náluk az igazság, ha nem ellenőrzünk mindent a Szentírásból? Krisztus figyelmeztetett minket, hogy óvakodjunk a hamis prófétáktól, akik az ő nevében jönnek hozzánk és azt mondják, hogy ők a Krisztus.

  Nos, ha azt az álláspontot vennéd fel, hogy nem fontos megértened a Szentírást, akkor annak a veszélynek tennéd ki magad, hogy félrevezetnek ezekkel a tanokkal. Krisztus azt mondta, hogy lesz egy csoport az ítélet napján, akik így szólnak majd: „Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?” De Jézus így szól hozzájuk: „Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők…” (Mt 7:22-23)

  Közeleg az idő, amikor Sátán szemünk láttára fog csodákat tenni, azt állítva, hogy ő Krisztus; s ha lábunkat nem vetettük meg szilárdan Isten igazságán, akkor el fogjuk hagyni az alapot. Csak akkor lehetsz biztonságban, ha úgy keresed az igazságot, mint az elrejtett kincset. Úgy áss az igazság után, mintha kincsek után ásnál a földben. Nyisd meg Isten Igéjét, a Bibliát mennyei Atyád előtt és mondd: „Világosíts meg, és taníts meg engem az igazságra!” S amikor a Szentlélek eljön szívedbe, hogy beléd vésse az igazságot, ne engedd el egykönnyen! Olyan tapasztalatra tettél szert a Szentírás tanulmányozásában, hogy minden pontban biztos vagy, de fontos, hogy folyamatosan kutasd. El kell raktároznod elmédben Isten Igéjét, mert előfordulhat, hogy messze kerülsz, olyan helyre, ahol nem lesz meg az előjogod, hogy találkozz Isten gyermekeivel. Akkor majd vágynál arra, hogy bár szívedbe rejtetted volna Isten Igéjét, és amikor ellenkezni fognak veled, szükséged lesz arra, hogy mindent az Írás ítélete alá vessél. (Review and Herald, 1888. április 3.)

  Ellen G. White

  Szilárd alapot vetve - 2019. „Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygésravaszságához való csalárdság által.” (Ef 4:14)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...

  Az elérendő cél

  „Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...