Szilárd alapot vetve

  „Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygésravaszságához való csalárdság által.” (Ef 4:14)

  Az Igén keresztül Isten hangja szól hozzánk, miközben sok más hangot is hallunk; de Krisztus azt mondta, hogy óvakodnunk kell azoktól, akik azt mondják, hogy „itt a Krisztus, vagy ott a Krisztus”. Honnan tudhatjuk, hogy nincs náluk az igazság, ha nem ellenőrzünk mindent a Szentírásból? Krisztus figyelmeztetett minket, hogy óvakodjunk a hamis prófétáktól, akik az ő nevében jönnek hozzánk és azt mondják, hogy ők a Krisztus.

  Nos, ha azt az álláspontot vennéd fel, hogy nem fontos megértened a Szentírást, akkor annak a veszélynek tennéd ki magad, hogy félrevezetnek ezekkel a tanokkal. Krisztus azt mondta, hogy lesz egy csoport az ítélet napján, akik így szólnak majd: „Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?” De Jézus így szól hozzájuk: „Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők…” (Mt 7:22-23)

  Közeleg az idő, amikor Sátán szemünk láttára fog csodákat tenni, azt állítva, hogy ő Krisztus; s ha lábunkat nem vetettük meg szilárdan Isten igazságán, akkor el fogjuk hagyni az alapot. Csak akkor lehetsz biztonságban, ha úgy keresed az igazságot, mint az elrejtett kincset. Úgy áss az igazság után, mintha kincsek után ásnál a földben. Nyisd meg Isten Igéjét, a Bibliát mennyei Atyád előtt és mondd: „Világosíts meg, és taníts meg engem az igazságra!” S amikor a Szentlélek eljön szívedbe, hogy beléd vésse az igazságot, ne engedd el egykönnyen! Olyan tapasztalatra tettél szert a Szentírás tanulmányozásában, hogy minden pontban biztos vagy, de fontos, hogy folyamatosan kutasd. El kell raktároznod elmédben Isten Igéjét, mert előfordulhat, hogy messze kerülsz, olyan helyre, ahol nem lesz meg az előjogod, hogy találkozz Isten gyermekeivel. Akkor majd vágynál arra, hogy bár szívedbe rejtetted volna Isten Igéjét, és amikor ellenkezni fognak veled, szükséged lesz arra, hogy mindent az Írás ítélete alá vessél. (Review and Herald, 1888. április 3.)

  Ellen G. White

  Szilárd alapot vetve - 2019. „Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygésravaszságához való csalárdság által.” (Ef 4:14)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...

  Hamis elgondolások Istenről

  „Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették Őt, sem néki hálákat nem...

  Az Írások félremagyarázása

  „…szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket...

  A ránk váró nagy küzdelem

  „Felelvén pedig Péter és az apostolok, mondának: Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek.” (Csel...

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...