Nagyon közel a gyermekekhez

„Ekkor gyermekeket hozának hozzá, hogy illesse meg őket; a tanítványok pedig feddik vala azokat, akik hozák. Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen sem megy be abba. Aztán ölébe vevé azokat, és kezét rájok vetvén, megáldá őket.” (Mk 10:13-16)

Isten azt szeretné, ha minden gyermek már kicsiny korában az ő gyermeke lenne és befogadhatná őt családjába. Bármilyen fiatalok is legyenek, ők is a hit közösségének tagjai lehetnek, és megszerezhetik a legértékesebb tapasztalatokat. Szívük érzékeny lehet, és befogadhatja a maradandó benyomásokat. Szívük bizodalommal és szeretettel vonzódhat Jézushoz és a Megváltóért élhetnek. Krisztus kicsiny misszionáriusaivá teszi őket. Egész gondolkodásmódjuk megváltozhat és a bűn nem kívánatos, hanem utált és kerülendő dolognak tűnik előttük.

A kisgyermekek, csakúgy mint a nagyobbak, hasznát veszik majd ennek az oktatásnak, és a megváltás tervének egyszerű elmagyarázása által a tanítók is ugyanolyan nagy áldást nyernek, mint azok, akiket tanítanak. Isten Szentlelke be fogja vésni a leckéket a gyermekek tanulékony elméjébe, hogy a bibliai igazság eszméjét a maguk egyszerűségében megragadhassák. Az Úr a misszió területén is tapasztalatokat ad ezeknek a gyermekeknek; olyan gondolatokat fog adni nekik, melyek még tanáraikban sem születnek meg. Azok a gyermekek, akiket helyesen oktattak, az igazság bizonyságtevői lesznek. (Counsels to Parents and Teachers, 169-170. oldal)

Úgy igyekezz, mintha a saját életed függne tőle, hogy a gyermekeket megvédd attól, hogy elárassza őket az élet szennyes és züllesztő befolyása. (Child Guidance, 309. oldal)

Olyan tanárt kell alkalmazni, aki Isten Igéjének igazságaira oktatja a gyermekeket, melyek oly szükségesek ezekben az utolsó napokban, s melyeket oly fontos megértetni velük. Nagy próba közeleg, melynek tétje az Isten iránti engedelmesség vagy engedetlenség lesz. (Review and Herald, 1908. július 2.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video