Isten munkatársai

  „Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (1Kor 3:9)

  A Szentléleknek, ennek az élő hatalomnak kell meggyőznie bennünket bűneinkről. Az isteni Lélek bemutatja az előadónak a keresztáldozat áldásait, s amikor Ő az igazságot a hallgatók elé tárja, Krisztus megnyeri őket magának és megkezdi természetük átalakítását. Ő készen áll arra, hogy pótolja hiányosságainkat, tanítson, vezessen és ihlessen minket mennyei fogantatású gondolatokkal.

  Milyen keveset tehet egy ember a lelkek megmentéséért folyó munkában, de mégis milyen sokat Krisztus által, ha Szentlelke áthatja őt! Az emberi tanító nem tud hallgatóinak szívében olvasni, de Jézus mindenkinek megadja azt a kegyelmet, amire szüksége van. Ő ismeri az ember képességeit, gyengéjét és erős oldalát is. Az Úr munkálkodik az emberi szívben; de az ember is lehet halál illata a halálra azokra a lelkekre nézve, akik figyelnek szavaira, s ekképpen elfordíthatja őket Krisztustól. De ha odaszenteli és átadja magát Krisztusnak, és bizalmatlan önmagával szemben, és csak Jézusra néz, akkor lesz élet illata az életre azoknak a lelkeknek, akik már a Szentlélek befolyása alatt állnak, s akiknek szívében az Úr elkészítette az utat az emberi eszközén keresztül közvetített üzenete számára. Így érinti meg az Úr a hallgató szívét, és ott az igazság üzenete visszhangra talál.

  „Isten munkatársai vagyunk.” A szívbe jutó Ige meggyőződést kelt és megvilágosítja az értelmet: s ezek tökéletes összhangba jutnak egymással. Az értelem előtt feltárt igazságnak hatalma van arra, hogy felélessze a lélek szunnyadó erőit. A szívben munkálkodó Szentlélek együttműködik az emberi eszközein keresztül tevékenykedő Istennel.

  Az Úr újra és újra megmutatta nekem, hogy Isten népe ezekben az utolsó napokban nem lehet biztonságban, ha emberekben bízik és test lesz az ő védőpajzsuk. Az igazság hatalmas ásója kiemelte őket a világból, mint durva köveket, melyeket ki kell faragni, meg kell munkálni és ki kell fényesíteni ahhoz, hogy beilleszkedjenek a mennyei épületbe.

  A próféták feddése, figyelmeztetése, intelme és tanácsa kell hogy formálja őket, hogy átalakulhassanak az isteni mintára; ez a Vigasztaló különleges munkája: átalakítani a szívet és a jellemet, hogy az emberek az Úr útján maradjanak. (Home Missionary, 1893. november 1.)

  Ellen G. White

  Isten munkatársai - 2019. „Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (1Kor 3:9)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...