Hitünkről még a gyermek is bizonyságot tehet

„A főpapok és írástudók pedig, látván a csodákat, amelyeket cselekedett vala, és a gyermekeket, akik kiáltottak vala a templomban, és ezt mondták vala: Hozsánna a Dávid fiának; haragra gerjedének, és mondának néki: Hallod, mit mondanak ezek? Jézus pedig monda nékik: Hallom. Sohasem olvastátok-é: A gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicsőséget?” (Mt 21:15-16)

Alázatos férfiak, nők és fiatalok az igazság mércéjét magasra emelhetik. De még a gyermekek is áldásul szolgálhatnak másoknak az igazságról tett bizonyságtételükkel. Isten a leggyengébb  eszközöket is felhasználja, ha azok teljesen átadják magukat neki. Fel tudja használni, hogy olyan lelkeket is elérjenek, akiknél a lelkészek sem tudnának sikert aratni. Vannak még fő- és mellékutak, melyeket fel kell kutatni! Kezedben Bibliáddal, szívedben lelkesedéssel és az Isten iránti túláradó szeretettel elmehetsz és elmondhatod tapasztalatodat másoknak, megismertetheted velük az igazságot, mely érintette szívedet és imádkozhatsz hittel, hogy Isten tegye eredményessé erőfeszítéseidet és üdvözítse őket. Árassz fényt, és még többet kapsz, hogy megoszthasd másokkal!

Így leszel Isten munkatársává. Isten arra vágyik, hogy gyermekei minden erejüket használják fel a munkára, hogy mások áldására lehessenek és megerősödhessenek Jézus által. Talán nem vagy tanult ember, talán mások azt gondolják rólad, hogy nem vagy képes Istenért nagy munkát végezni; ám vannak dolgok, amiket megtehetsz. Csak engedd, hogy fényed másokra áradjon…

Mindenki megértheti az igazságot és jó befolyást áraszthat másokra. Testvéreim és testvérnők, induljatok hát munkába! Szerezzetek tapasztalatokat a másokért végzett szolgálat közben! Talán követtek el hibákat, de ez nem több, mint amit a legintelligensebbek és a bizalmi pozíciókban lévők újra meg újra elkövetnek. Nem lesztek mindig sikeresek, de sohasem tudjátok, milyen eredménye lesz egy szerény, látszólag jelentéktelen erőfeszítésnek, melyet azért tettetek, hogy a sötétségben lévőkön segítsetek.

A Szentlélek befolyása alatt lelkeket menthettek meg a bűnből az igazság számára, és míg ezt teszitek, saját lelketeket is az Isten iránti szeretet tölti be. (Review and Herald, 1897. január 12.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video