Mennyei hírnökök várnak ránk

„Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.” (Róm 10:9-10)

Az Úr arra szólít fel, hogy minden talentumunkat és képességünket állítsuk szolgálatába. Amikor a tunyaság és hanyagság szégyenét eltávolítják az egyházból, az Úr Lelke kegyelmesen fog megnyilvánulni. Az isteni erő egyesül az emberi erőfeszítéssel, s az egyház tapasztalni fogja a Seregek Urának gondviselésszerű közbelépéseit. Az igazság fénye szerte fog áradni, mely Istennek és akit Ő küldött, a Jézus Krisztusnak ismerete.

Ahogy az apostolok idejében, most is sok lélek fog megtérni az Úrhoz. A föld fénylik a mennyei angyal dicsőségétől. Ha a világot – mint a törvény áthágóit – meg akarjuk győzni a bűnről, annak eszköze a Szentlélek, aki emberi eszközökön keresztül munkálkodik. Az egyházat most kell felrázni tetszhalott álmából; mert az Úr arra vár, hogy megáldhassa népét, azokat, akik felismerik a küldött áldást és tiszta, erős sugarakkal szét is árasztják azt. „És hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok, … És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok.” (Ez 36:25-27)

Ha az egyház pusztasága viruló mezővé válik, a viruló mező pedig erdővé, az az Isten Szentlelkének köszönhető, mely kitöltetett népére. A mennyei hírnökök régóta várnak az emberi eszközökre, az egyház tagjaira, hogy együttműködjenek velük az elvégzendő munkában. Rád várnak. A terület oly nagy, a terv olyan átfogó, hogy minden megszentelt szívet – mint az isteni hatalom eszközét – szolgálatba kell állítani…

Mindenkinek, aki ismeri a jelenvaló igazságot, félre kell tennie a nézeteltéréseket, az irigységet, a gonosz beszédet és gondolatokat. Együtt haladjatok, együtt haladjatok! „Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek.” (1Pt 1:22) (General Conference Bulletin, 1893. február 28.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video