Articolul precedentHristos – marele anonim
  Articolul următorHristos – nedorit de ai săi

  Istentől kapott hit

  „Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által.” (1Kor 12:9)

  A hit is Isten ajándéka. Hit által megérti és elfogadja az ember Isten szavát, s szívében elkötelezi magát Isten szolgálatára. Kit illet az ember értelme és szíve, ha nem Istent? Hit által Istennek ajánljuk fel a Tőle kapott értelmünket és energiánkat. Mindazonáltal, akik gyakorolják a hitet, nem önmaguknak szereznek jó hírnevet. Azoknak, akik olyan szilárdan hisznek a mennyei Atyában, hogy határtalan bizalommal fordulnak hozzá; akik hit által a síron túl is elérik az örökkévalóságot, hitvallást kell tenniük Teremtőjüknek: „Tőled van minden, és amiket a te kezedből vettünk, azokat adtuk most néked.”

  Senkinek sincs joga arra, hogy önmagát sajátjának tekintse. Senki sem birtokol semmi jót, amit magáénak nevezhet. Mindenki és minden az Úr tulajdonát képezi. Minden, amit az ember a menny ajándékaként megkaphat, az is az Úré. Bármilyen ismerettel is rendelkezik, mely segíti, hogy Isten ügyében intelligens munkásként tevékenykedjék, azt is az Úrtól kapta, és tovább kell adnia embertársainak, hogy ezáltal ők is értékes munkások lehessenek. Akire Isten rendkívüli ajándékokat bízott, annak vissza kell vinnie az Úr tárházába azokat, amiket Tőle kapott, az Ő áldásaiból származó javakat osztogatván másoknak ingyen. És Isten így tudja őt megtisztelni és megdicsőíteni…

  A menny által adományozott tehetségek nem szolgálhatnak önös érdekeket. Minden energiánk, adottságunk egy-egy talentum, melyek Isten dicsőségét szolgálják azáltal, hogy kamatoztatjuk az Ő szolgálatában. A lelki ajándékokat be kell fektetni a kincstárakba, hogy az Úr kamatostul visszakaphassa a néki járó részt. A talentumokat szolgálatra kaptuk; nemcsak azért, hogy önmagunkban megnyerőek legyünk, hanem hogy másokat is tanítsunk, akiknek bizonyos fokig hiányosságaik vannak. (Review and Herald, 1904. december 1.)

  Ellen G. White

  Istentől kapott hit - 2019. „Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által.” (1Kor 12:9)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...