Articolul precedentHristos – marele anonim
  Articolul următorHristos – nedorit de ai săi

  Istentől kapott hit

  „Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által.” (1Kor 12:9)

  A hit is Isten ajándéka. Hit által megérti és elfogadja az ember Isten szavát, s szívében elkötelezi magát Isten szolgálatára. Kit illet az ember értelme és szíve, ha nem Istent? Hit által Istennek ajánljuk fel a Tőle kapott értelmünket és energiánkat. Mindazonáltal, akik gyakorolják a hitet, nem önmaguknak szereznek jó hírnevet. Azoknak, akik olyan szilárdan hisznek a mennyei Atyában, hogy határtalan bizalommal fordulnak hozzá; akik hit által a síron túl is elérik az örökkévalóságot, hitvallást kell tenniük Teremtőjüknek: „Tőled van minden, és amiket a te kezedből vettünk, azokat adtuk most néked.”

  Senkinek sincs joga arra, hogy önmagát sajátjának tekintse. Senki sem birtokol semmi jót, amit magáénak nevezhet. Mindenki és minden az Úr tulajdonát képezi. Minden, amit az ember a menny ajándékaként megkaphat, az is az Úré. Bármilyen ismerettel is rendelkezik, mely segíti, hogy Isten ügyében intelligens munkásként tevékenykedjék, azt is az Úrtól kapta, és tovább kell adnia embertársainak, hogy ezáltal ők is értékes munkások lehessenek. Akire Isten rendkívüli ajándékokat bízott, annak vissza kell vinnie az Úr tárházába azokat, amiket Tőle kapott, az Ő áldásaiból származó javakat osztogatván másoknak ingyen. És Isten így tudja őt megtisztelni és megdicsőíteni…

  A menny által adományozott tehetségek nem szolgálhatnak önös érdekeket. Minden energiánk, adottságunk egy-egy talentum, melyek Isten dicsőségét szolgálják azáltal, hogy kamatoztatjuk az Ő szolgálatában. A lelki ajándékokat be kell fektetni a kincstárakba, hogy az Úr kamatostul visszakaphassa a néki járó részt. A talentumokat szolgálatra kaptuk; nemcsak azért, hogy önmagunkban megnyerőek legyünk, hanem hogy másokat is tanítsunk, akiknek bizonyos fokig hiányosságaik vannak. (Review and Herald, 1904. december 1.)

  Ellen G. White

  Istentől kapott hit - 2019. „Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által.” (1Kor 12:9)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...

  Isten törvényét érvénytelenítik

  „Ideje, hogy az Úr cselekedjék, megrontották a Te törvényedet.” (Zsolt 119,126)„Eljön az idő, amikor nemzetünk...

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...