A fiatalok istenfélő csatornái

„Senki a te ifjúságodat meg ne vesse, hanem légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban. Amíg oda megyek, legyen gondod a felolvasásra, az intésre és a tanításra. Meg ne vesd a kegyelemnek benned való ajándékát, amely adatott néked prófétálás által, a presbiterium kezeinek reád tevésével.” (1Tim 4:12-14)

Minden fiatalnak Isten szemében értéknek kell tekintenie magát, mert a legdrágább ajándékot kapta. Ez az a kiváltság, hogy élő csatorna lehet, mely által Isten közvetítheti kegyelmének kincseit, Krisztus kikutathatatlan gazdagságát.

Bűneink bár hegyekként magasodhatnak előttünk, de ha bűnvallomásunkban megalázkodunk a megfeszített és feltámadott Megváltó érdemeiben bízva, megbocsáttatnak vétkeink és minden gonoszságtól megtisztulunk. A megváltásban már nyilvánvalóvá vált Krisztus irántunk érzett szeretete. Ha elfogadjuk az Ő megváltását, a következőképpen tehetünk bizonyságot: „Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által.” (Ef 1:7)

Az élet lelkének törvénye Krisztusban szabaddá tett bennünket a bűn törvényétől és a haláltól. Így már csak győztesek lehetünk Őáltala, aki szeretett minket és önmagát adta érettünk.

Itt a földön kell kamatoztatni talentumainkat. Lelkeket kell vezetnünk Istennek ama Bárányához, „aki elveszi a világ bűneit”. (Jn 1:29) Feladatunk, hogy életünkkel bemutassuk Krisztus végtelen gazdagságát; s ezt örömmel kell tennünk. Napról napra haladva a szentség ösvényén mindig találhatunk olyan magasságokat, melyeket el kell érnünk.

Lelki megerősödésünk, szívünk és értelmünk megpróbálása során elénk tárul a kegyelem sokféle megnyilatkozása, s ez lelki fejlődésünkhöz alapvetően szükséges. Minél többet elmélkedünk az örökkévaló dolgokról, annál nyilvánvalóbbá válik előttünk a Megváltó áldozatának érdeme, az Ő igazságának oltalma, bölcsességének teljessége és hatalma, mely által bemutat minket az Atyának szeplő, sömörgözés vagy valami afféle nélkül. (Youth’s Instructor, 1899. november 30.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video