Találkozás a fanatizmussal

„Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.” (2Pt 1:16)

Az elmúlt években újra és újra megparancsolta Isten nekem, szóljak a valóságtól elrugaszkodott táblázatok ellen, amelyeket egyik-másik ember mutatott be. Üzenetem mindig is az volt, hogy szóljátok az Igét egyszerűséggel, és alázattal mutassátok be a tiszta és hamisítatlan igazságot az embereknek. Ne nyissatok ajtót fanatikus mozgalmak előtt, mert ezek befolyása az értelem megzavarását, elkedvetlenedést és hitetlenséget hoz Isten népe közé…

Valahányszor a fanatizmus különböző formáival találkoztam, tiszta, pozitív és egyértelmű utasítást kaptam, hogy befolyásuk ellen emeljek hangot. Néhány esetben az ördög Isten akaratának kiderítéséhez mesterséges próbát állított fel. Láttam, hogy ez megtévesztés volt, amely zűrzavarhoz vezetett, azaz ellentétes volt Isten akaratával.

Ha ilyen módszereket követünk, az ellenség tervét szolgáljuk. A múltban néhány hívő komolyan hitt a jelek kérésében, melyek alapján eldönthették, mi is a kötelességük. Néhányan annyira bíztak ezekben a jelekben, hogy még feleséget is váltottak, behozva így a házasságtörést az egyházba.

Isten megmutatta nekem, hogy ezek a tévedések, amelyek üzenetünk hirdetésének első tapasztalatai során előfordultak, meg fognak ismétlődni a műben az utolsó napokban is. Most kötelességünk minden erőnket Isten vezetése alá rendelni, képességeinket a Tőle származó fénnyel összhangban kamatoztatni. Olvasd el Máté evangéliumának 4. és 5. fejezetét! Tanulmányozd Máté 4:8-10-et és Máté 5:13-at! Elmélkedj a szent mű felett, amelyet Krisztus vitt véghez. Isten szavának alapelvei szerint kell munkálkodnunk. (Selected Messages, 2. kötet, 28-29. oldal)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video