Útmutatások a fiatalok számára

„Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.” (Péld 3:6)

Isten fiaival és lányaival szemben nagyok az elvárások. Ha a mai fiatalokra tekintek, a szívem sóvárog utánuk. Micsoda lehetőségeik vannak! Ha őszintén keresnék Jézust, bölcsességet adna nekik, mint ahogyan bölcsességet kapott Dániel is. Attól szerezhetnének útmutatást, Aki a legdicsőbb Tanácsadó. „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Zsolt 111:10) Ekképp szól a zsoltáríró: „A te beszéded megnyilatkozása világosságot ad, és oktatja az együgyűeket.” (Zsolt 119:130) És ezt mondja a bölcs: „Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.” (Péld 3:6)

A fiatalok próbálják értékelni azt a kiváltságot, amelyben részesülhetnek: Isten tévedhetetlen bölcsessége irányíthatja őket. Tekintsék tanácsadójuknak az igazság Igéjét és szerezzenek jártasságot a „Lélek kardja” használatában. Sátán okos hadvezér, csak Jézus Krisztus alázatos és odaszentelt szolgája győzedelmeskedhet felette. Ezt írja az Ige a győzőkről: „És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért.” (Jel 12:11)

Nem szabad önmagunkban bízni. Véges erőnk maga a gyöngeség. Jézus azt mondja: „Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek”, de megígéri: „Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek.” (Jn 15:7) Az emberek úgy gondolják, nagy megtiszteltetés, ha egy földi király valakit meghív. De vegyük számításba azt a csodálatos kiváltságot, amelyet számunkra kínálnak fel. Ha engedelmeskedünk Isten elvárásainak, a világegyetem Uralkodójának válhatunk fiaivá és leányaivá. A megfeszített és feltámadt Üdvözítőn keresztül az igazságosság gyümölcseivel telhetünk meg, így alkalmassá válhatnak arra, hogy végtelen időkön keresztül a királyok Királyának udvarában tündökölhessünk. … Feladatunk a legszorosabb kapcsolatba lépni Isten Fiával, az Ő iskolájában tanulni, szelíddé és alázatos szívűvé válni, Krisztus munkáját végezni, hogy siettessük uralkodásának eljövetelét. (Review and Herald, 1888. február 28.)

Ellen G. White

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video