A vég előtt

  „És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.” (Jel 14:13)

  Népünk ezekre az utolsó napokra bőségesen kapott világosságot. Nem az számít, hogy élek vagy halok, írásaim beszélni fognak, és az idők végezetéig munkálkodnak. Írásaim irattartóba rendezve irodámban vannak s ha meghalok is, ezek az Úrtól származó szavak élni fognak és szólnak az emberekhez. De még van erőm, és remélem, még sok hasznos munkát el tudok végezni. Talán megérem az Úr eljövetelét, de ha nem, hiszem, hogy ezt mondják majd rólam: „Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az Ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.”…

  Köszönöm Istennek, hogy szeret, hogy nap mint nap tapasztaltam vezetését és irányítását. Írásaim lefoglalnak. Reggeltől estig jegyzem azokat a dolgokat, melyeket Isten közöl velem. Munkám lényege egy népet felkészíteni, hogy megálljon az Úrnak napján. Krisztus ígérete biztos. Az idő rövid. Dolgoznunk és figyelnünk kell, várnunk kell az Úr Jézusra. Az a felhívás számunkra, hogy legyünk állhatatosak, szilárdak és mindig szorgalmasak az Úr művében. Minden reményünk Krisztuson alapszik.

  Vajon számba veszi-e népünk a jelent, a múltat és a jövőt, úgy ahogy az feltárul a világ előtt? Vajon törődnek-e a kapott figyelmeztetéssel? Az-e a legfontosabb ma, hogy életünk átalakuljon és megtisztuljon, hogy Isten képét tükrözzük vissza? Ekképp kell érezniük mindazoknak, akik csatlakoznak a Bárány vérében megtisztultak közösségéhez. Krisztus igazságában kell csatasorba állniuk, Isten nevét kell felírni homlokukra. (Selected Messages, 1. kötet, 55-56. oldal)

  Ellen G. White

  A vég előtt - 2019. „És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.” (Jel 14:13)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...