A vég előtt

  „És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.” (Jel 14:13)

  Népünk ezekre az utolsó napokra bőségesen kapott világosságot. Nem az számít, hogy élek vagy halok, írásaim beszélni fognak, és az idők végezetéig munkálkodnak. Írásaim irattartóba rendezve irodámban vannak s ha meghalok is, ezek az Úrtól származó szavak élni fognak és szólnak az emberekhez. De még van erőm, és remélem, még sok hasznos munkát el tudok végezni. Talán megérem az Úr eljövetelét, de ha nem, hiszem, hogy ezt mondják majd rólam: „Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az Ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.”…

  Köszönöm Istennek, hogy szeret, hogy nap mint nap tapasztaltam vezetését és irányítását. Írásaim lefoglalnak. Reggeltől estig jegyzem azokat a dolgokat, melyeket Isten közöl velem. Munkám lényege egy népet felkészíteni, hogy megálljon az Úrnak napján. Krisztus ígérete biztos. Az idő rövid. Dolgoznunk és figyelnünk kell, várnunk kell az Úr Jézusra. Az a felhívás számunkra, hogy legyünk állhatatosak, szilárdak és mindig szorgalmasak az Úr művében. Minden reményünk Krisztuson alapszik.

  Vajon számba veszi-e népünk a jelent, a múltat és a jövőt, úgy ahogy az feltárul a világ előtt? Vajon törődnek-e a kapott figyelmeztetéssel? Az-e a legfontosabb ma, hogy életünk átalakuljon és megtisztuljon, hogy Isten képét tükrözzük vissza? Ekképp kell érezniük mindazoknak, akik csatlakoznak a Bárány vérében megtisztultak közösségéhez. Krisztus igazságában kell csatasorba állniuk, Isten nevét kell felírni homlokukra. (Selected Messages, 1. kötet, 55-56. oldal)

  Ellen G. White

  A vég előtt - 2019. „És hallék az égből szózatot, amely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket.” (Jel 14:13)
  Ellen White
  Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

  Din aceeași categorie

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...