Az Írás, mint az erő forrása

„Vezérelj engem a te parancsolataid útján, mert gyönyörködöm azokban.” (Zsolt. 119:35)


 
„Aki felhalmozza szívében Isten igéjének igazságait, az erőt nyer Sátán kísértései ellen, a tisztátalan gondolatok és szentségtelen cselekedetek elkövetése ellen.” (Youth Instructor, 1892. júl. 28.)

„Ha Isten népe értékelné az ő szavát, akkor mennyország lenne a gyülekezetben. A keresztények törekednének és éheznék az ige tanulmányozását. Nyugtalanul várnák az időt, amikor szöveget szöveggel vethetnek egybe és elmélyedhetnek a Szentírásban. Mohóbban várnának az ige világosságára, mint a reggeli újságra, a folyóiratokra vagy regényekre… Ennek eredményeképpen életük az Ige elveihez igazodna. Annak utasításai olyanok lennének számukra, mint az élet fájának levelei. Kútforrás lenne bennünk, amely örök életre buzog.

A kegyelem üdítő záporai éltetnék, frissítenék lelküket, és feledtetnének velük minden vesződséget és fáradságot. Az ihletés szavai erősekké és bátrakká tennék őket… Imáik komolyak lennének, telítettek az igazság isteni bizonyosságával…

Azok a semmiségek, amelyek sokak idejét felemésztik, viszszasüllyednének a maguk igazi helyére, a gyógyító és megszentelő bibliai kegyesség előtt. Micsoda magasságokat érhetnénk el, ha egybehangolnánk akaratunkat Isten akaratával!” (Bizonyságtételek VIII. kötet, 193–194. l.)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor