Krisztus az élet fórrása!

„…Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.” (Jn. 15:5)


 
„A zsidók a legnemesebb növénynek tekintették a szőlőtőkét, az erő, a kiválóság és a gyümölcshozás jelképének. Mintha ezt mondta volna nekik az Úr: »A szőlőtő, amelyet olyan nagyra becsültök, engem jelképez. Ahogy nagyra értékelitek a szőlőtőkét, ugyanúgy, minden evilági dolognál értékesebbnek kell tartanotok engem. A vesszőnek nincs élete a tőkétől függetlenül.

Ti sem élhettek másként, csak általam.«Ez a tanítás éppoly mélyen érinti Krisztus mai követőit, mint az első tanítványokat, akik e szavakat közvetlenül hallották.

A bűn elidegenítette az embert Istentől. Széles és félelmetes ez a szakadék, amely elválaszt tőle. Krisztus azonban gondoskodott róla, hogy újra magához kapcsolhasson bennünket. Annyira fogékony az ember természete a Gonosz kísértéseire, hogy senki sem győzheti le magában a bűnt másképpen, csak ha egységre lép Krisztussal. Ezáltal az egység által nyerünk erkölcsi és lelki erőt. Ha Krisztus Lelke él bennünk, akkor az igazságos tettek gyümölcseit fogjuk teremni. Olyan gyümölcsöket, amelyek tisztességet és áldást hoznak ránk, Istenre pedig dicsőséget.” (Bizonyságtételek V. kötet, 229–230. l.)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor