Használd ki az alkalmatosságot!

„Nékem cselekednem kell annak dolgait, aki elküldött engem, míg nappal van. Eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat már.” (Jn. 9:4)


 
„Az Úr végzi az ő munkáját. Az egész menny serény tevékenységben van. A föld bírája hamarosan felkel… Isten felfedte azt, ami majd az utolsó időben történik, hogy népe előkészülhessen az ellenkezés és a harag viharában való helytállásra.

Akiket elér az előttünk álló eseményekre való fi gyelmeztetés, azok ne üljenek nyugodtan, várva a közelgő viharra, azzal nyugtatva magukat, hogy az Úr majd betakarja az ő hűségeseit a veszedelem napján. Ne semmittevő várakozással várjuk Urunkat, hanem buzgó munkában és tántoríthatatlan hittel!  Nem annak az ideje van most, hogy jelentéktelen ügyekkel kössük le gondolatainkat.

Az, aki a csillagokat rendre felsorakoztatja az égen, akinek szava parancsol a mélység hullámainak, ugyanaz a végtelen Teremtő mozdul meg népe érdekében, ha hittel kérik őt. Megzabolázza a sötétség erőit, míg a fi gyelmeztetés el nem jut a világhoz és azok, akik hallgatnak a szavára, fel nem készülnek a küzdelemre… Nagy munka vár elvégzésre, és ez azoknak a feladata, akik ismerik az igazságot… Ne aludjunk tovább a Sátán uralta földön, hanem vessünk be minden rendelkezésünkre álló erőt, használjunk fel minden eszközt, amelyet a Gondviselés adott. Hirdessük az utolsó üzenetet »népeknek, nemzeteknek, nyelveknek és királyoknak«. Jézus megígérte: »Íme én veletek vagyok minden nap a világ végéig« (Jel. 10:11, Mt. 28:20).” (Válogatott bizonyságtételek II. kötet, 168, 171. l.)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor