A felgyógyulás alapfeltétele a megbocsátás

„Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. (Jak. 5:16)

De același autor


 
„Azok előtt, akik azt kívánják, hogy az egészségük helyreállításáért imádkozzanak, világosan fel kell tárnunk, hogy Isten erkölcsi és természeti törvényeinek az áthágása bűn. Ezért ha el akarják nyerni Isten áldását, be kell vallaniuk, és el kell hagyniuk bűnüket… A magántermészetű bűnöket Krisztusnak kell megvallani, aki az egyedüli közbenjáró Isten és emberek között… Minden nyilvános bűnt viszont nyilvánosan kell megvallani. Az embertársaink ellen elkövetett roszszat jóvá kell tennünk személy szerint az iránt, akit megsértettünk.

Ha valaki szeretné visszanyerni egészségét, aki gonosz beszéddel vétkezett,… elidegenedést és viszályt szított, vagy valamely rossz szokása által másokat is bűnre vezetett, akkor ezeket a dolgokat meg kell vallania Isten előtt és azok előtt is, akiket megsértett. »Ha megvalljuk bűneinket, ő hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól.« (I. Jn. 1:9) Ha a hibákat helyrehoztuk, akkor teljes hittel az Úr elé hozhatjuk a beteg szükségleteit, amint az ő Lelke indít rá.” (Boldog élet, Isten hallja imáinkat c. fejezetéből)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

A felgyógyulás alapfeltétele a megbocsátás - Magyar nyelven. „Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. (Jak. 5:16) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.