Ne hirtelkedj!

„(A juhok pásztora)… mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy, és a juhok követik őt… Én vagyok a jó pásztor.” (Jn. 10:4, 11) „Csillapodjál le az Úrban és várjad őt.” (Zsolt. 37:7)


 
„Péter számára ezek a szavak: »Kövess engem!« (Jn. 21:22), csupa tanulságot nyújtottak… Eddig nagyon szeretett önállóan cselekedni. Megkísérelte, hogy Isten művét a saját elgondolása szerint vigye előre, ahelyett, hogy Isten tervéhez igazodott volna. Az Úr tudta, hogy ezzel a módszerrel a munka eredménytelen, ezért intette tanítványát: »Kövess engem!«.

Ne fuss mindig előre, akkor nem kell egyedül megküzdened a Sátán seregeivel! Hagyd, hogy én menjek előtted, és akkor az ellenség nem győzhet le! A keleti pásztor nem hajtja a juhait… Elől jár, úgy hívja maga után a juhokat… Így tesz a Megváltó is az ő híveivel. Az Írás így szól: »Vezetted, mint nyájat, a te népedet…« (Zsolt. 77:21). Ahogyan a pásztor nyája előtt jár, s elsőnek találkozik az út veszélyeivel, úgy tesz Jézus is népével. »Mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy.« (Jn. 10:4) A mennybe vezető utat megszentelik a Megváltó lábnyomai. Lehet az ösvény meredek és rögös, de Jézus mégis végigment rajta. Lábai letaposták a kegyetlen töviseket, s az ösvényt könnyebbé tették számunkra.” (Jézus élete, Ismét a galileai tengernél és A jó pásztor c. fejezetekből)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor