Ma cselekedj!

„Avagy nem parancsoltam-e meg néked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened, mindenben, amiben jársz.” (Józs. 1:9)


 
„Amikor az izráeliták először készültek bevonulni az ígéret földjére… a népek között még nem volt általános az izráelitáktól való félelem és nem sok előkészületet tettek annak érdekében, hogy ellenálljanak az előrenyomulásuknak. Most azonban, amikor az Úr azt parancsolta Izráelnek, hogy törjön előre a megígért föld felé, már éber, hatalmas… és jól képzett hadseregekkel kellett megütközniük, amelyeket alaposan felkészítettek a feltartóztatásukra. Az Óggal és Szihonnal való küzdelemben Izráelnek ugyanabban a próbában kellett megállnia, amelyben atyáik elbuktak. A próbatétel azonban most sokkal keményebb volt, mint akkor, amikor Isten először parancsolta meg Izráelnek, hogy induljanak előre. A nehézségek megszaporodtak azóta, mivel nem voltak hajlandók előrenyomulni az Úr nevében akkor, amikor erre először parancsot kaptak.

 Így teszi próbára Isten ma is az ő népét. Ha elveszítik a türelmüket, akkor ugyanarra a pontra viszi vissza őket, de másodszorra ez a próba keményebb és megterhelőbb lesz, mint előzőleg. Ez addig folytatódik, míg vagy megállják a próbát, vagy ha még mindig lázadoznak, Isten visszavonja tőlük világosságát, és sötétségben hagyja őket…

 Mindenkit, aki igyekszik a kötelesség ösvényén járni, időnként megtámad a kételkedés és a hitetlenség. Útját néha olyan akadályok torlaszolják el, amelyek látszólag leküzdhetetlenek. Ezek az akadályok elgyengítik azt, aki átadja magát a csüggedésnek. Isten azonban éppen ilyenkor mondja: Indulj előre! Bármi áron is teljesítsd a kötelességedet! Azok az akadályok és nehézségek, amelyek oly félelmeteseknek tűnnek, hogy rettegéssel töltik meg a szívedet és lelkedet, eltűnnek, ha elindulsz az engedelmesség ösvényén, és alázatosan bízva Istenben haladsz előre.” (Pátriárkák és próféták, Básán bevétele c. fejezetből)

Ellen White
Ellen White
Az Istennel való közösség elősegíti a jó gondolatokat, a nemes törekvéseket, az igazság tiszta megértését és magasztos tervek készítését. Azokat akik ilyen formán lelküket Istenhez kötik, Ő elismeri fiainak és lányainak. Ök, folytonosan, feljebb és feljebb emelkednek, Istent és az örökkévaló dolgodat világosabban látják, addig, amíg Isten őket is a világosság és a bölcsesség csatornájává tudja váltóztatni a világ számára.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor